Multa de 825 euros a una entitat veïnal per dos adhesius al carrer

Octubre 3, 2008

L’Associació per un Eixample Sostenible veu una «caça de bruixes» en la sanció

Anna Ballbona (Avui)

825 euros és la quantitat de la multa que l’Ajuntament de Barcelona ha fet arribar a l’Associació per un Eixample Sostenible per haver enganxat dos adhesius al carrer. L’entitat nega que hagi enganxat aquests adhesius i ja hi ha presentat recurs. Aquesta associació ha denunciat repetidament problemes derivats de la concentració comercial de majoristes a l’anomenat «Chinatown». Per això es malfia d’aquestes sancions i fins i tot hi veu una «caça de bruixes» per part de l’Ajuntament.

El 30 de març del 2006 l’Ajuntament de Barcelona va imposar dues multes a l’Associació per un Eixample Sostenible, que afirma que no ha rebut la notificació fins aquest setembre. El motiu de la sanció és haver enganxat dos «cartells o adhesius» al número 41 del carrer Nàpols i al número 158 del carrer Casp. Sumen 825 euros. Segons les al•legacions que hi ha presentat l’entitat, Casp queda fora de la seva àrea d’influència, ja que és «absolutament llunyà, aliè i desconegut a les actuacions» de l’associació.

La data de les multes es correspon amb el dia que van fer una reunió de veïns en una instal•lació pública «sota tutela i jurisdicció de l’Ajuntament». Charo Martínez, portaveu de l’entitat, assegura que mai han utilitzat cartells ni adhesius, ja que fan arribar la informació a través de bustiades o correus electrònics. I una altra dada encara: el número 41 del carrer Nàpols «no existeix o no té identificació numèrica», argumenten. L’associació veïnal també critica que la notificació de l’Ajuntament no vagi acompanyada de cap fotografia que provi el motiu del càstig.

La qüestió de les multes va sortir aquesta setmana en el ple de l’Eixample, on hi va haver una picabaralla dialèctica entre la regidora del districte, Assumpta Escarp, i representants de l’entitat. La regidora del districte va deixar clar que l’Ajuntament no fa distincions a l’hora de fer complir les ordenances. En aquest sentit, va apuntar que si un cartell està enganxat fora de lloc, s’ha de multar.
L’Associació per un Eixample Sostenible ha capitanejat les demandes de més regulació i vigilància a l’anomenat «Chinatown», en vista de la concentració de comerços majoristes, en bona part regentats per xinesos. Així, veuen en les sancions una caça de bruixes per part de l’Ajuntament. En el ple es va reobrir el debat sobre el contingut i el compliment de l’ordenança de regulació d’aquests comerços, aprovada al juliol, i que no satisfà els veïns.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: