La pressió policial a la Zona Franca trasllada el petit traficant a Ciutat Vella

Octubre 3, 2008

Els Mossos comencen un pla de xoc al districte per combatre la droga arran de l’increment de la venda des de l’estiu

(El Punt)

Els Mossos d’Esquadra han començat un dispositiu de xoc per frenar l’augment del tràfic de droga al districte de Ciutat Vella. Amb aquest operatiu, que es fa conjuntament amb la Guàrdia Urbana i la Policía Nacional, es pretén posar fi, a través de la pressió policial, a la venda al carrer de droga de tot tipus. L’augment del tràfic de droga al districte es deu sobretot a la redistribució dels petits traficants, la majoria reincidents, que arran de tres macrooperacions que s’han dut a terme aquest any al barri de la Marina de la Zona Franca s’han desplaçat cap a Ciutat Vella. Ahir, una cinquantena d’agents van irrompre a la tarda al carrer Sant Ramon del Raval i van escorcollar totes les persones que eren en aquell moment al carrer, així com els establiments.

La pressió policial per combatre la venda de droga al barri de la Marina de la Zona Franca s’ha traduït en un increment del tràfic de substàncies estupefaents als carrers de Ciutat Vella, i això ho demostra l’augment de la venda d’heroïna al districte, que es distribuïa tradicionalment a la Zona Franca. «Des de principi d’any s’han detingut a Ciutat Vella un centenar més de persones que durant el mateix període de l’any passat», explica Antoni Antolín, cap de la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Ciutat Vella. Per fer-hi front, la policia catalana ha ideat l’operació Xarxa, un pla de xoc que consisteix en un dispositiu especial, que es du a terme conjuntament amb la Policía Nacional i la Guàrdia Urbana, que és previst que duri almenys un mes. De manera imprevisible, l’operatiu policial talla un dels carrers del districte i, tenint en compte l’efecte sorpresa, s’escorcollen les persones que hi ha al carrer, tant si són turistes, veïns o gent que hi és de pas. Els locals que hi ha al carrer són un altre dels objectius. Els agents de la Guàrdia Urbana comproven que els propietaris dels establiments tinguin tots els permisos en regla. «Comencem amb mesures d’impacte –explica Antolín–, però també actuarem en places i carrers de manera menys vistosa i en locals on tenim informació que s’hi ven i s’hi consumeix droga. L’operatiu està en marxa les 24 hores del dia.» Amb aquest pla de xoc, no només es preveu reduir la venda al carrer, sinó també dissuadir els possibles compradors que acudeixen a Ciutat Vella de buscar-hi les dosis.

«És un districte amb molta ocupació al carrer i amb molta oferta d’oci. Els traficants ofereixen droga als turistes i a la gent que hi és de pas. El que es pretén amb aquest dispositiu és donar seguretat als veïns i dissuadir els traficants i els consumidors a través de la pressió policial», assenyala el cap de la comissaria de Ciutat Vella. «El dispositiu fa temps que es planifica i hi participen tant els agents de l’ABP [àrea bàsica policial] de Ciutat Vella com dels de l’ARRO [àrea regional de recursos operatius], així com mossos de la policia científica i de la brigada mòbil.» Antolín destaca també la bona coordinació entre els altres cossos. «En l’operatiu policial també hi participen la Guàrdia Urbana, que sobretot s’ocupa de revisar els locals, i la Policía Nacional, que s’encarrega sobretot dels temes d’estrangeria.»

«DE CARA A LA GALERIA»
Per la seva banda, el president de l’Associació de Veïns del Raval, Pep García, va negar ahir que el tràfic de droga hagi augmentat arran de la pressió policial a la Zona Franca. García va acusar els Mossos d’actuar «de cara a la galeria» i va relacionar actuacions com la d’ahir amb l’emissió, dilluns, d’un reportatge emès pel programa de TV3 Entre línies que pretenia mostrar la cara més fosca del Raval. El president de l’associació de veïns va assegurar que la delinqüència i la droga han crescut un 50% a la zona, però des de fa temps. I, segons ell, es va produir «arran del tancament de les barraques de Can Tunis».

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: