L’Ajuntament no ha fet res en un any i mig perquè declarin la Rambla patrimoni de la UNESCO

Octubre 2, 2008

Vol endreçar el passeig abans de fer la petició
El govern tampoc ho ha demanat al ministeri
L’Estat ja té les seves candidatures

Maria Favà (Avui)

Un any i mig després que l’Associació d’Amics, Veïns i Comerciants de la Rambla anunciés públicament que ja havia iniciat el procés per sol·licitar a la UNESCO que el passeig sigui declarat Patrimoni de la Humanitat, l’Ajuntament de Barcelona encara no ha mogut fitxa. No ha fet res.

L’equip de govern de l’Ajuntament és del parer que abans de promocionar la candidatura s’ha d’endreçar la Rambla i que tal com està ara es millor no exhibir-la gaire. Això és el que diuen a porta tancada.

Oficialment la postura no es gaire diferent, però més diplomàtica. “L’Ajuntament dóna suport a la iniciativa de l’Associació d’Amics de la Rambla. La sol·licitud concreta per accedir a aquesta distinció s’està elaborant per tal d’ajustar-se als criteris d’atorgament, que són molt estrictes i competitius en relació amb altres candidatures”, afirma el regidor Ignasi Cardelús, de l’àrea de Presidència i Relacions Institucionals, en resposta a una pregunta que va fer a finals de juliol el grup municipal de CiU.

Cardelús manifesta també que l’Ajuntament “recolzarà quan sigui el moment totes les iniciatives de protecció i promoció dels seus béns culturals tangibles i/o intangibles”.

L’Associació d’Amics de la Rambla, que avui donarà a conèixer els ramblistes d’honor del 2008, va anunciar el maig del 2007 que ja havien iniciat el procés per sol·licitar la declaració de la UNESCO. De forma simultània, es va informar que s’havia d’elaborar un dossier de candidatura, que es crearia una comissió de notables formada per entre sis i deu persones, i que el document havia d’estar acabat a finals del 2007 per tal d’iniciar els tràmits aquest any. L’objectiu de l’entitat era fer coincidir el seu cinquantè aniversari, el 2010, amb la declaració.

No serà el 2010

Però aquesta coincidència ja no serà possible perquè el ministeri de Cultura, que és qui ha de presentar la candidatura davant de la UNESCO, ja té les propostes que presentarà els pròxims tres anys.

El Consell de Patrimoni Històric de l’Estat, que depèn del ministeri de Cultura, no ha rebut fins ara cap petició ni del govern català ni de l’Ajuntament de la ciutat sobre la inclusió de la Rambla en la llista de béns susceptibles de ser declarats per la UNESCO Patrimoni de la Humanitat. Aquest Consell és l’ens de coordinació entre el ministeri i les comunitats i el que té la potestat d’elevar a definitives les candidatures.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: