El drama de l’art contemporani

Octubre 2, 2008

Empar Moliner (Avui)

Ho publicava dimarts El Periódico: “La brossa omple una obra de Jaume Plensa a Nou Barris”. I sí. Es veu que l’escultura està plena d’escombraries. Segons la notícia, Escullera -es diu així- fa temps que s’ha convertit “en una deixalleria”. En un dels forats hi ha “ampolles de vidre, llaunes, plàstics, papers” i fins i tot “un carretó…”. I això “sense que cap brigada municipal s’hagi dignat retirar-ho, almenys des de fa uns quants mesos”.

L’impulsiu redactor de la notícia, doncs, insinua que els de la brigada municipal són uns deixats. Però naturalment no és cert. Ans al contrari. Els membres de la digna brigada municipal veneren tant com la resta de catalans les escultures d’aquest Premi Nacional d’Arts Plàstiques tan interessat pel volum, l’espai i la tensió. Admiren Escullera. I és precisament per això que no recullen les ampolles de vidre, les llaunes, els plàstics, els papers i el carretó.

No fa pas gaire, una escultura de l’artista Michael Beutler va acabar a la deixalleria perquè la insensible dona que netejava el museu la va confondre amb porqueria i la va llençar. (La genial peça era una bossa d’escombraries.) I, sense haver d’anar tan lluny, el meu amic Evru -boníssim pintor i escultor, que abans es deia Zush, i que és l’amo i senyor d’un estat propi anomenat Evrugo- m’ha explicat que la senyora de fer feines també li va llençar al contenidor un element que havia de formar part d’un quadre. (L’element era una rata dissecada.) Per això, els de la brigada de Nou Barris deuen pensar que val més no tocar res. Podria passar que escombressin les llaunes i acabessin a la presó acusats de vandalisme.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s