Diàleg de sords als plens pel Carmel

Octubre 2, 2008

La crispació és la protagonista en els plens d’Horta-Guinardó. Els veïns estan frustrats i el districte diu que fa complir les normes

Clara Ribas (El Punt)

Des de fa més de mig any a la sala de plens del districte d’Horta-Guinardó no s’hi cap quan hi ha ple. Abans hi havia lloc de sobres, ara cal seure a terra si es vol seguir la sessió. El canvi en l’afluència de públic és degut al polèmic pla de millora del Carmel i entorns, que, des del febrer, ha alarmat veïns i propietaris, els quals, una vegada organitzats, han omplert les cadires abans buides cada vegada que se’ls ha donat l’oportunitat de fer-ho. Si volen presentar les seves protestes, hi han d’arribar abans de les set per presentar-les per escrit –dimarts passat, de 16 preguntes, 12 eren sobre el Carmel– i aleshores els cal esperar una mitjana d’unes tres hores perquè, en acabat, tots els punts de l’ordre del dia puguin ser escoltats.

La posició del districte és clara i certa, ja que la normativa impedeix canviar el funcionament de les sessions i, segons remarquen fonts consistorials, per preguntar directament ja hi ha les audiències públiques.

Però els afectats assenyalen que l’excepcionalitat d’un pla tan gran i ambiciós com el del Carmel hauria de permetre trobar un altre mecanisme perquè ni els que protesten ni tampoc els regidors hagin de suportar tres hores amb interrupcions, crispació, i fins i tot insults d’algun dels assistents.

Des del districte s’insisteix que s’estan duent a terme reunions amb tots els afectats i se’ls està informant detalladament de tot. Els veïns ho confirmen, però afegeixen que, a vegades, no és una qüestió de manca d’informació, sinó «de formes i de demostrar més sensibilitat».

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: