Buscavides instal·lats vora les Glòries atemoreixen el veïnat

Octubre 2, 2008

Un grup de ‘sense sostre’ fa mesos que s’han establert en un parc de Castillejos
El col.lectiu s’ha apoderat del carrer i amenaça els que el denuncien

Patricia Castán (El Periódico)

Alguns no poden obrir les finestres pels sorolls o les pudors, altres troben orins als seus portals, molts pateixen a la seva vorera el mercadeig de trastos vells o robats cada vegada que hi ha mercat; altres fan una llarga volta per arribar a casa esquivant la prostitució que ocupa el Bosquet dels Encants, i la casuística no s’acaba aquí. La plaça de les Glòries encara el procés de transformació urbanística total –fins a l’enderrocament del tambor– que durarà anys, però els que hi viuen a prop afirmen que és urgent prendre mesures contra la degradació que pateixen alguns dels seus espais. A la confluència del carrer de Castillejos amb la Diagonal, un grup d’indigents i buscavides s’han instal.lat a la vorera i s’han convertit en tot un malson per als veïns.

Són nombrosos els punts negres que degraden el barri, assenyalen fonts de l’associació de veïns del Fort Pienc i nombrosos comerciants i residents consultats. Moltes vegades, lligats a la venda il.legal que es des- envolupa en paral.lel al mercat dels Encants i que va ocupant les voreres de l’entorn, on es venen i compren trastos trets de contenidors o procedents de furts, i deixen al darrere brutícia i molèsties. “Ens diuen que esperem, que tot s’arreglarà quan arreglin la plaça, però aquesta gent seguirà estant aquí”, assenyala un veí del carrer de Castillejos.

SENSE DESCANS
Destaquen la presència continuada d’un grup d’entre 5 i 10 persones (a les quals s’afegeixen de vegades grups de venedors il.legals) a l’anomenat Camp de Blat, a la confluència de la Diagonal amb Castillejos, on l’ajuntament va eliminar fa uns anys un aparcament i va habilitar la zona per al cultiu de blat. L’espai, amb una gran olivera, s’ha convertit en campament del col.lectiu. No n’hi ha prou amb la presència eventual d’educadors socials, diuen els afectats, perquè el col.lectiu “és molt conflictiu”.

Al número 168 de Castillejos, els balcons més pròxims al carrer pateixen les pudors, el soroll nocturn i la visió constant del tràfec del grup. Davant els blocs aparca cada dia una furgoneta, es queixen, que recull els homes per fer algunes tasques. Posteriorment, tornen amb alcohol i a vegades amb menjar, que preparen amb una barbacoa al mig del carrer. “El pitjor són les baralles, perquè si avisem la policia després ens amenacen”, explica un altre veí. Alguns han patit danys als seus cotxes, aparcats al carrer, després d’enfrontar-s’hi.

Les botigues de la zona, el Versus Teatre, al davant, i els portals també pateixen les venjances, en forma d’orins i defecacions després de qualsevol queixa. Algun dels sense sostre fa fins i tot anys que és a la zona, i la resta s’hi ha anat afegint els últims mesos. El veïnat no entén per què la policia només els demana els papers i se’n va. “Semblen intocables”, diuen. Reclamen mesures urbanístiques, com enderrocar el mur en què passen el dia bevent i fent petits negocis.

Els veïns denuncien altres espais públics ocupats per la venda il.legal, la prostitució (al Bosquet ja han trencat les tanques que impedien l’accés a la zona), la indigència i la presència de toxicòmans que impedeix disfrutar de parcs i zones de petanca creades a l’entorn.

Anuncis

Una resposta to “Buscavides instal·lats vora les Glòries atemoreixen el veïnat”

  1. JORDI FLORES CAÑADAS Says:

    Esto se veia venir, han sido muchos los avisos que se han ido detectando, Raval,Barceloneta, parque Pegaso,etc ¿donde esta la guardia urbana?. El problema no se soluciona y cuando los vecinos se queman, se cambia de lugar y de barrio. Demasiada permisibilidad e inpunidad, el todo es de todos y esto lo hago porque me da la gana esta muy arraigado y no pasa nada hoy se puede orinar, defecar, acampar, dormir en la calle y hasta fornicar sin que nada lo impida tiempo al tiempo
    Jordi Flores


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: