Queixes a Sants

Setembre 29, 2008

INFORMACIÓ La senyalització de la parada de taxis dins de l’estació resulta insuficient i confon els usuaris
DISSENY La ubicació de la plaça Joan Peiró no facilita l’encotxament
RATERA L’única sortida de vehicles està sempre col•lapsada
SOLUCIÓ L’Ajuntament permetrà fer un gir ara prohibit

(Avui)

La parada de taxis de l’estació de Sants no convenç ni els treballadors del sector ni els clients. Malgrat que té un caràcter provisional -està situada en una esplanada que en el futur esdevindrà un vestíbul de la futura estació ferroviària-, s’ha organitzat d’una manera que té molts inconvenients: no facilita l’accés dels clients als taxis, té una única via de sortida que es col•lapsa les hores de màxima afluència de vehicles, allarga el recorregut final i encareix la carrera.

Arran de l’èxit de l’arribada de l’AVE a Barcelona, la parada de taxis es va traslladar de la plaça dels Països Catalans a la de Joan Peiró. “Abans hi havia dues parades, una davant de l’estació i l’altra darrere. I ara només en tenim una. Això ja és un desavantatge per a nosaltres”, es lamenta Montse Montero, de 33 anys, que en fa vuit que es dedica al taxi.

Montero es queixa que quan porta clients a Sants i els deixa a la plaça dels Països Catalans, hi ha gent que vol aprofitar el seu taxi i s’hi ha de negar, perquè està prohibit agafar-los. “La gent no entén la teva negativa. Sí que hi ha un senyal de prohibit l’encotxament, però o no l’han vist o no l’han volgut veure. També hi ha unes indicacions a dins de l’estació, però són del tot insuficients. La gent va molt despistada. Ens ho trobem a diari”, afirma Montero.

Eliseo Molinero, de 43 anys i amb deu anys d’experiència al taxi a Barcelona, fa de portaveu d’una queixa molt generalitzada entre els treballadors del sector: “La parada està molt mal muntada. En lloc d’encotxar just a la sortida de l’estació, cosa que facilitaria l’accés dels clients carregats amb maletes i infants, es fa uns metres més enllà, amb la dificultat afegida d’haver de baixar una vorera, travessar un carrer i pujar de nou un esglaó de vorera per arribar fins a la capçalera de la filera dels taxis de la parada”. I això no és tot. El pitjor de l’estació és que té una sortida única que obliga a anar cap al centre de la ciutat encara que vagis en direcció contrària. “Has d’arribar fins al carrer Nicaragua per girar. A més, la via es col•lapsa diàriament, perquè és l’única sortida per a tots els taxis i a més hi ha un semàfor uns metres més enllà, que encara ho posa més difícil. I, a sobre, ens trobem els autocars i els autobusos que arriben o passen per la plaça dels Països Catalans”, denuncia.

Els clients també es queixen del recorregut que han de fer. La volta fa perdre temps i augmenta el cost de la trajecte. “Com si la situació actual permetés gastar debades. Jo m’ho penso dues vegades abans d’agafar un taxi”, es queixa Cristina Molins, que ve de Tarragona carregada amb dues bosses grans, la qual cosa l’ha fet desistir d’agafar el metro.

Millora pendent
El secretari general a Barcelona del Sindicat del Taxi (STAC), Lluís Berber, lamenta que “l’Ajuntament va prometre que ens posaria un senyal de cediu al pas i transformaria la línia contínua en discontínua perquè els taxis poguessin girar just a la sortida, on ara està prohibit, per anar directes cap a l’Hospitalet”. Però no ho ha muntat. L’Ajuntament va confirmar a aquest diari dijous passat que els tècnics de Mobilitat havien fet el canvi que permet als taxistes el gir en direcció a Sants, però tot segueix igual. No està permès ni indicat. “No han fet res. Qui ho diu menteix”, afirma indignat Jorge Jerez Fernández. “També pots posar el número de la meva llicència, és la 753”, afegeix.

La responsabilitat del disseny de la nova parada de la plaça Joan Peiró i dels rètols informatius indicant la parada de taxis que hi ha situats a l’interior de l’estació i les prohibicions recau en Adif. L’ens estatal d’infraestructures ferroviàries no hi veu cap dels problema. “La senyalització és nova, clara i s’ha reforçat amb l’arribada de l’AVE”, afirma un portaveu. Amb relació a les queixes relacionades amb la parada, el portaveu assegura que es va fer d’acord amb les associacions del taxi i l’Ajuntament, a més de destacar-ne la provisionalitat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s