La Casa Amatller mereixia una lona millor

Setembre 28, 2008

Mal gust
L’edifici de Puig i Cadafalch, que està en obres, s’ha tapat amb una lona publicitària
Diners
L’anunciant paga una part de la rehabilitació
Opció
L’Ajuntament prefereix que els edificis emblemàtics es tapin amb lones mimètiques

Maria Favà (Avui)

La Casa Amatller, de Puig i Cadafalch, i una de les tres peces magistrals de la Mansana de la Discòrdia del passeig de Gràcia, s’ha amagat darrere d’una lona publicitària ben lletja. Fins fa poc tenia una lona mimètica, d’aquelles que reprodueixen la façana de l’edifici mentre s’està rehabilitant. L’Ajuntament sempre opta per les mimètiques, sobretot quan es tracta de monuments tan emblemàtics com aquest. I, de fet, el litigi per culpa d’aquesta lona entre la Fundació Amatller i l’Institut del Paisatge Urbà dura des del març de l’any passat, quan es va anunciar que es rehabilitava l’edifici.

La Fundació Amatller volia de totes passades que la lona fos publicitària, per així recaptar una part dels 300.000 euros que costa la rehabilitació. L’Ajuntament s’entestava que fos mimètica per una qüestió de respecte a l’edifici i l’entorn. I al final l’estira-i-arronsa ha acabat en taules. Durant uns mesos la bastida ha estat tapada amb una lona mimètica, però no perquè hagués guanyat l’opció de l’Ajuntament, sinó perquè l’empresa publicitària, JC Decaux, no trobava cap anunciant. Se suposa que per culpa de la crisi.

Finalment, s’ha penjat una lona que anuncia el portal de viatges Dreams.es. El consol és que els 24.000 euros al mes que paga l’anunciant revertiran en la millora d’un dels més bells edificis de la ciutat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: