Cursa de la Mercè

Setembre 28, 2008

Finestr@l (Avui)

Aquest any era el 30è aniversari de la Cursa de la Mercè. Enhorabona! Per celebrar-ho l’alcalde Hereu, a través d’un fullet, i el delegat d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, el senyor Alcober i Solanas, via web, ens saludaven i ens convidaven a participar-hi. La invitació deia textualment: “La cursa popular per excel•lència […] celebra una edició molt especial: els 30 anys de vida […]. Es tracta d’una cursa que es regeix per la participació oberta i massiva de tot aquell que vulgui córrer, passejar o simplement gaudir de l’ambient festiu que envolta la prova”.

La participació oberta i massiva es va limitar a 9.000 persones, ni una més -motius de seguretat, em van dir al negar-me la inscripció-. I em consta que multitud de persones no vam poder ni córrer ni celebrar res. Senyors de l’Ajuntament, és massiu i perillós per a vostès un esdeveniment que convoca 9.000 persones?

Si la resposta és sí, heus aquí un parell de dades recents per a la reflexió: Cursa de Bombers, 13.000 participants; Cursa d’El Corte Inglés, 53.000 participants. Per no parlar dels 60.000 espectadors que dimarts passat eren al Camp Nou o els 600.000 convocats per Radio Tele-Taxi a Can Zam -això sí, amb l’assistència d’Andy i Lucas, Camela i Falete, que sempre ajuda.

En resum, la participació oberta i massiva va ser del 0,006% dels barcelonins. Dita així, la dada és pura demagògia, esclar, però no més que la practicada pels senyors de l’Ajuntament quan ens convidaven a participar-hi.

Gràcies, doncs, senyor Hereu i senyor Alcober pel compromís, l’empenta, l’ambició i l’esforç, que segur que ha estat majúscul. Una pregunta més, només: vostès, quan a la web i al fullet de la cursa hi surten somrient i saludant la plebs barcelonina, exactament de què riuen? Dels ciutadans que els paguem el sou?

Visc a Barcelona!

Ricard González

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: