Els Bombers aprofiten la Mercè per reclamar millores laborals

Setembre 24, 2008

Cinc-cents manifestants denuncien la falta d’inversió municipal
La protesta acaba amb enfrontaments davant la seu de l’Ajuntament

Francesc Sans (Avui)

Vehicles amb més de disset anys d’antiguitat, cascos caducats, plagues d’insecte i de rates per la falta de manteniment a les instal•lacions i sous baixos són algunes de les queixes que ahir es van sentir en la manifestació que els Bombes de Barcelona van fer pel centre de la ciutat aprofitant les festes de la Mercè. Durant la marxa, en què van participar uns 500 bombers i un grup reduït de guàrdies urbans que també reclamaven millores, es van produir enfrontaments entre els manifestants i els antiavalots de la Guàrdia Urbana.

Els incidents més greus es van produir a la plaça de Sant Jaume quan els manifestants van voler trencar el cinturó de seguretat que s’havia desplegat davant de l’Ajuntament. Les reivindicacions es van acompanyar de llançament de petards, pots de fum taronja, ous, tomàquets i pintura a la façana del consistori després d’haver fet el mateix a la seu de la regidoria de Mobilitat, al Portal de l’Àngel. El colofó de la protesta el va posar un reduït grup de bombers que no va dubtar a abaixar-se els calçotets i ensenyar el cul.

La protesta dels bombers municipals per la precarietat de les condicions laborals coincideix amb la negociació del seu conveni col•lectiu. El portaveu de la coordinadora de sindicats dels Bombers de Barcelona, Joaquim Galindo, va criticar ahir l’equip de govern perquè la “solvència de les arques municipals amb motiu de les festes de la Mercè no es correspon amb el tracte que es dóna a les categories inferiors del cos de bombers”.

Galindo va reiterar la falta de personal i de formació especialitzada al cos, i va explicar que el sou mitjà d’un bomber és de 1.200 euros mensuals. “Un bomber de Barcelona cobra 53 euros bruts en concepte de perillositat i 14 euros bruts per hora extra”, va explicar. En paral•lel a la negociació del conveni amb l’Ajuntament, que s’hauria de tancar a finals d’any, els Bombers ja han anunciat noves protestes quinzenals.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: