Chacón no cedirà el Bruc a Barcelona ni amb el sistema de permuta que proposa l’Ajuntament

Setembre 24, 2008

La ministra respon a una interpel•lació de CiU al Congrés que l’edifici és d’interès per a Defensa perquè és “l’única caserna de Barcelona plenament operativa”. Hereu no perd l’esperança i diu que el procés està “obert” i que “vol temps”

(Avui)

La ministra de Defensa, Carme Chacón, ha afirmat aquest dimecres des del Congrés que el seu ministeri no té intenció de cedir el quarter del Bruc a Barcelona perquè s’hi puguin fer equipaments socials, ni a permutar-lo per un altre terreny, tal com proposa l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu. Chacón, que ha volgut adreçar directament el missatge “a les administracions que mostren públicament el seu interès” pel Bruc, és a dir, a l’Ajuntament de Barcelona, ha recordat que el quarter del Bruc és l’única caserna de l’exèrcit de terra a Barcelona que està en “plena i completa operativitat” i que, per tant, “segueix tenint interès per a Defensa”.

La ministra ha respost així a la interpel•lació del diputat de CiU Jordi Xuclà, que ha demanat a Chacón que adopti l’alternativa que ha plantejat l’Ajuntament de Barcelona de fer una permuta de terrenys. Aquesta maniobra implicaria que Defensa abandonés el Bruc i instal•lés els operatius en un nou espai als afores de Barcelona.

Segons el diputat de CiU, “el Bruc és un quarter absolutament sobredimensionat, molt buit, i que alguns sectors volen mantenir més per un concepte ranci de presència militar física a Barcelona que per a una necessitat objectiva”.

En la seva resposta Chacón ha insistit que el Bruc “és d’interès per a Defensa” i ha detallat al Congrés les unitats militars que estan assignades al Bruc, les instal•lacions de què disposa el quarter i els usos que se’n fa. Segons les xifres que ha donat, al Bruc hi treballen prop de 800 persones, una dada aproximada, ja que Chacón no ha facilitat els números de totes les unitats.

Per contrarestar la negativa a cedir el Bruc, ha destacat que des de l’abril del 2005 el seu ministeri ha signat 89 acords amb institucions governades per partits de tots els signes polítics, acords que en total han suposat la cessió de 9,3 milions de metres quadrats per a la construcció de 36.000 pisos. A més, també ha cedit 46.000 metres per a equipaments universitaris, 90.000 per a hospitals i 3,7 milions per a altres equipaments públics, entre moltes altres cessions.

Chacón també ha recordat els acords amb els ajuntaments i altres institucions per a la cessió de terrenys a Sant Boi de Llobregat, l’Hospitalet del Llobregat; Barcelona, Viella, l’Escala, Castellar, i Torroella de Montgrí, entre d’altres.

Hereu no perd l’esperança
Tot i els advertiments de Chacón, l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, no perd l’esperança d’arribar a un acord amb el ministeri de Defensa per aconseguir la cessió del quarter. Hereu ha assegurat que el procés està “obert” i admet que “vol temps”, perquè la ciutat ha d’expressar els seus desitjos i el ministeri les seves “necessitats” respecte aquest equipament . Segons l’alcalde, la voluntat de l’Ajuntament és d’anar recuperant equipaments com aquests, i això “s’ha de fer des de l’acord”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: