L’Ajuntament planeja 3.000 pisos entre l’estació de la Sagrera i la rambla de Prim

Setembre 21, 2008

Modifica el pla general per fer-los a la futura façana ferroviària, amb gratacels de fins a 17 plantes

XAVIER MIRÓ. Barcelona (El Punt)

L’Ajuntament de Barcelona ha fet el primer pas urbanístic per construir en el futur 3.310 habitatges, zones verdes i equipaments en uns terrenys situats entre la futura estació de la Sagrera i la rambla de Prim, on avui hi ha naus industrials obsoletes. La comissió d’Urbanisme municipal ha modificat inicialment el pla general metropolità al sector de Prim per projectar-hi aquesta zona residencial que estarà lligada al futur barri de la Verneda Industrial-Torrent de l’Estadella. Els gratacels de fins a disset plantes s’alçaran sobretot a la futura façana ferroviària de la Sagrera, però també al llarg del carrer de Santander.

La comissió d’Urbanisme de l’Ajuntament ha aprovat inicialment la modificació del pla general de Barcelona per projectar 3.310 pisos al triangle format per la futura estació de la Sagrera, la rambla de Prim i el carrer de Santander. El que avui és una àrea de naus industrials obsoletes es convertirà en una zona residencial amb un sostre de 294.140 m² i uns 26.000 m² de zona verda en forma de rambles. Al nord, al llarg de la ronda de Sant Martí, en els 800 metres de façana de la futura estació de la Sagrera s’aixecaran els gratacels més alts, de fins a disset plantes, tot i que també es projectaran edificis de molta alçada al llarg del carrer de Santander, que tancarà pel sud aquest sector de Prim que es comença a tramitar ara. Sobretot a la zona central s’aixecaran els edificis més baixos, de vuit plantes. Al mig, per damunt del carrer de Santander i paral•lelament a la mateixa via urbana, s’articula el que l’Ajuntament qualifica de «saló urbà verd», de 350 metres de llargada, que farà la funció de parc cívic, comercial i de serveis del barri. Aquest eix públic central connectarà aquest barri del sector de Prim amb el futur barri de la Verneda Industrial-Torrent de l’Estadella, que aquest juliol l’Ajuntament ja va autoritzar de requalificar per aixecar-hi al voltant de 8.000 habitatges més. L’ordenació urbanística prevista per al nou sector de Prim preveu que un 11,31% del sòl es destini a equipaments de nova creació i a habitatge dotacional. Tant les dimensions com la posició al barri dels diversos equipaments s’han diversificat, segons l’Ajuntament, per tal que els serveis siguin a l’abast de tots els veïns de la zona residencial, així com de les veïnes. Els habitatges ocuparan 264.726 metres quadrats, mentre que el sostre comercial i de serveis n’ocuparà un totsl de 29.414.

EDIFICI SOBRE VIA TRAJANA
La reordenació urbanística del barri permetrà relligar amb la resta de la ciutat el que avui són uns carrers fragmentats que donen a solars on hi ha unes naus industrials velles i tot de racons erms i abandonats. A la façana nord, a tocar de la primera línia de l’estació de la Sagrera, el planejament urbanístic del nou barri manté l’actual ronda de Sant Martí i la seva continuació en sentit circular del carrer de Jaume Brossa, per sobre de la Via Trajana. Precisament aquesta via travessarà per mitjà d’un pas a peu pla un dels edificis que es construiran perpendiculars al carrer, a l’estil de l’urbanisme iniciat a la Vila Olímpica. Desapareixeran en el seu traçat actual els carrers d’Horta i de Sabadell, i pel que fa al carrer de Santander tindrà continuïtat des del carrer del Pont del Treball fins a la Via Trajana a través de la rambla de Prim, que el talla perpendicularment. El carrer de Santander tindrà al nord un carrer nou que el seguirà paral•lelament d’oest a est del nou barri, també a través de la rambla de Prim.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: