Una entitat critica que Madrid millori la xarxa de trens mentre Barcelona encara espera un pla de rodalies

Setembre 18, 2008

(El Punt)

L’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) critica que «mentre Madrid posa en servei un nou esquema de la xarxa de rodalies, Barcelona encara espera el pla promès el 2005 per la ministra de Foment, Magdalena Álvarez».

Dilluns, coincidint amb l’inici del curs escolar, els trens de la xarxa de rodalies de Madrid van començar a circular pel túnel que travessa la ciutat, de sud a nord, comunicant les estacions d’Atocha amb Chamartín. Aquesta nova infraestructura ha permès «millorar les freqüències de pas» de les línies, explica la PTP. L’associació afegeix que amb aquest nou esquema Madrid «passarà a tenir un dels serveis de rodalies més moderns d’Europa». A més, s’estan fent algunes quadruplicacions de via en alguns trams per fer possible la coexistència de trens amb el format de metro –és a dir, amb parades a totes les estacions– i els serveis semidirectes.

La xarxa de rodalies de Barcelona, en canvi, està pendent del pla de millores que la ministra de Foment va prometre ara fa tres anys i que encara no ha arribat. El president de la PTP, Ricard Riol, recorda que els projectes que ara fan possible millorar la xarxa de Madrid es van planificar en l’últim govern del president del PP, José María Aznar. Per això caldria començar a planificar «ja» les millores «a més llarg termini» que necessita el servei de rodalies de Barcelona, sense oblidar les que es poden fer en un període relativament curt, com ara millorar els accessos a les estacions. Riol demana que el pla sigui «ambiciós», perquè «la xarxa de rodalies serà l’autèntic accés a Barcelona». Encara que es potenciïn els busos interurbans, «amb un tren de dos pisos hi van mil persones i per portar la mateixa gent es necessiten 50 busos».

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: