Un 78% de detencions d’aquest estiu s’han fet a Ciutat Vella i l’Eixample

Setembre 18, 2008

La Rambla i la Sagrada Família, principals punts d’actuació dels delinqüents

Adrià Gala (El Punt)

Les zones turístiques continuen sent la zona preferida pels lladres durant els mesos de juliol i agost a Barcelona. La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han fet una mitjana de disset detencions diàries, la majoria en espais dels districtes de Ciutat Vella i Eixample, on es concentren la majoria de persones que visiten la ciutat. La majoria de detencions (63%) han estat per delictes i la resta (37%), furts. Ciutat Vella, les platges, la Rambla i el Gòtic han estat les zones més vigilades aquest estiu.

Les zones turístiques dels districtes de Ciutat Vella i l’Eixample continuen sent els principals espais d’actuació dels lladres de la capital catalana. En total, segons dades facilitades per l’Ajuntament de Barcelona, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han detingut en aquestes dues zones 863 persones (563 a Ciutat Vella i 300 a l’Eixample). La majoria de les detencions es van fer al centre de la ciutat, en espais amb gran aglomeració de turistes, com ara la Rambla o la plaça de Catalunya, on es registra més activitat durant l’estiu. Pel que fa al districte de l’Eixample, la majoria de detencions es van fer al voltant del monument de la Sagrada Família, on durant aquests dos mesos d’estiu han passat centenars de milers de turistes.

Les detencions que s’han fet en aquests dos districtes representen el 78% del total d’arrestos (1.096) que hi ha hagut durant aquest estiu a Barcelona. La resta s’han fet en diferents punts de la ciutat, però no són xifres destacades. La majoria dels delinqüents detinguts havien comès un delicte (692, cosa que representa un 63%), mentre que la resta de persones arrestades havien comès furts (404, un 37%), és a dir, robatoris en descuit quan l’objecte robat costa menys de 400 euros, segons s’explica en l’actual Codi Penal. En aquest sentit, com que el furt es considera un delicte menor –el material robat té poc valor econòmic–, la majoria d’aquests delinqüents passen per un judici de faltes i després tornen immediatament al carrer. Això explicaria per què uns quants lladres han estat detinguts diverses vegades per Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra durant aquests dos mesos d’estiu.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: