L’Ajuntament redueix les expectatives del pla urbanístic del Barça

Setembre 18, 2008

El club vol finançar la reforma del seu estadi amb la requalificació dels terrenys del Miniestadi

(El Periódico)

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat una contraproposta al pla de remodelació de l’entorn del Camp Nou que redueix les expectatives immobiliàries amb les quals el Barça vol finançar la reforma del seu estadi, basat principalment en la requalificació dels terrenys del Miniestadi.

El projecte del Barça –que el club va presentar durant el mes de juny, dies abans de la moció de censura contra el seu president, Joan Laporta–, tal com està plantejat no és acceptable per als interessos de la ciutat, segons el quart tinent d’alcalde, Ramón García Bragado.

Coherent amb el barri

Els principals esculls es produeixen, segons el responsable d’Urbanisme, en les superfícies de zones verdes i equipaments, així com en tot allò referit al coeficient d’edificació que s’atorgaria a la zona requalificada –el pla municipal xifra en 80.000 metres quadrats els destinats a pisos lliures i en 50.000 els de protecció–, que per García Bragado ha de ser “coherent” amb els interessos de transformació del districte de les Corts.

El regidor no ha volgut entrar a valorar la proposta del consistori per “respecte” al procés de negociació amb els veïns de la zona, amb els quals es reunirà el pròxim 30 de setembre en la comissió de seguiment del projecte. No obstant, ha assegurat que no es tracta “d’una proposta tancada ni definitiva”, sinó que són els elements “bàsics i estructurals” que han de servir per obrir el debat amb el club, els grups de l’oposició i els residents.

“Pelotazo”, segons els veïns
Les associacions de veïns del districte han assenyalat en reiterades ocasions que estan a favor de la remodelació del Camp Nou –en mans de l’equip de l’arquitecte Norman Foster– però rebutgen que es vinculi aquest projecte a la requalificació com a sòl residencial dels terrenys del Miniestadi, una operació que consideren un “pelotazo” urbanístic, per la qual cosa suggereixen al club que busqui un altre finançament per abordar la reforma.

García Bragado recalca que el projecte de remodelació del Camp Nou i el seu entorn, “un equipament d’àmbit nacional”, ha de comptar amb el màxim consens “perquè no és un pla qualsevol”, i ha destacat que el Barça no pot tirar-lo endavant “pel seu compte”, ja que requereix una modificació del Pla General Metropolità, i que la Generalitat s’haurà d’implicar també en aquest procés.

Un gran parc

El regidor ha afegit que el consistori “no està pressionat pel temps”, però ha insistit que el pla pel qual s’opti finalment “no pot crear més problemes que els que solucioni”, tant al districte de les Corts com al conjunt de la ciutat, encara que ha reconegut la necessitat d’intervenir en
aquesta zona ja que les necessitats actuals dels veïns no estan cobertes.

De fet, la proposta municipal planteja la creació d’un gran parc, que dividiria la futura nova zona residencial, així com la construcció d’un Centre d’Atenció Primària, una guarderia i un col•legi de primària.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: