Trias veu incoherent Hereu i demana temps per analitzar la proposta

Setembre 8, 2008

(El Periódico)

El president de CiU a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha reclamat avui que abans de decidir sobre la connexió en superfície de les dues línies del tramvia per la Diagonal, s’analitzi bé la proposta, i ha recordat a l’alcalde, Jordi Hereu, que fa tres anys ell era contrari a aquesta possibilitat.

Trias ha recalcat que la connexió de les línies del Trambaix i el Trambesòs, una “obra amb una dificultat important”, s’ha d’estudiar “a fons”, en especial les incidències que aquest traçat tindria en la mobilitat, i ha lamentat que el consistori hagi donat a conèixer aquest projecte a través d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA.

Jordi Hereu ha explicat avui, en una reunió amb periodistes, que el consistori vol convertir la Diagonal en “un gran corredor de transport públic i un passeig per a la ciutadania”, per disminuir així el flux de vehicles i potenciar la mobilitat en autobús i per al tramvia. Tot i això, no ha volgut marcar terminis ni pressupostos, ja que aquest projecte “il·lusionant” encara està en fase d’estudi.

“Anar més enllà”
En aquest sentit, Trias ha apuntat el “canvi espectacular” de la postura del PSC i de l’alcalde sobre aquesta connexió, ja que, segons ha indicat el regidor nacionalista, sempre havien rebutjat una unió per superfície per l’avinguda Diagonal, per l’afectació que tindria en la mobilitat, sobretot del transport públic.

Trias ha recordat que el desembre del 2005, quan Hereu era regidor de Mobilitat, va argumentar en una comissió una pregunta de CiU sobre la idoneïtat del traçat, que un estudi desaconsellava la connexió per la Diagonal, perquè comportaria un canvi urbanístic i que això no era “coherent amb la resta del model de mobilitat”.

El president del grup de CiU ha assegurat que el 15 de setembre està previst que tots els grups municipals rubriquin el pla d’infraestructures de la ciutat, en què queda recollit que s’estudiaran totes les possibilitats sobre la connexió, “per la qual cosa és trist que abans d’aquesta firma s’asseguri que anirà per la Diagonal, ja que llavors no té sentit que hi hagi més reunions”.

En qualsevol, cas per al regidor nacionalista, que s’ha definit com a defensor d’aquest mitjà de transport, el futur del tramvia no s’ha de limitar a la connexió del Trambaix i Trambesòs, “sinó ha d’anar més enllà, però això ho hauran de plantejar les operadores”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: