Els veïns de les Corts amenacen de fer impossible el consens sobre el Barça

Setembre 3, 2008

Reclamen poder conèixer el projecte de requalificació dels terrenys abans de la reunió del 30 de setembre

Vicenç Planella (EL Punt)

La coordinadora d’associacions de veïns de les Corts va amenaçar ahir l’alcalde Jordi Hereu de convertir en impossible la seva promesa que la reordenació dels terrenys del Barça es faci amb el consens del club blaugrana, de l’Ajuntament i dels habitants del districte. Els veïns van amenaçar de boicotejar amb la seva absència la reunió clau del 30 de setembre, en què es començarà a revelar la viabilitat de la modernització del Camp Nou i el futur dels espais adjacents, si abans el consistori no els lliura els projectes que Joan Laporta va formalitzar el 30 de juny. El bipartit municipal ha ignorat, per ara, la reclamació de l’entitat veïnal.

El secretari de la coordinadora d’associacions de veïns i de comerciants de les Corts, Joan Puente, va registrar a finals de juliol al districte de les Corts una carta en què reclamen a l’Ajuntament que els lliuri una còpia dels projectes de remodelació del Camp Nou i de requalificació dels terrenys que han de servir per finançar l’espectacular disseny ideat per l’arquitecte Norman Foster. Un duplicat d’aquesta carta també va ser adreçat per correu electrònic al gerent d’Urbanisme, Ramon Massaguer. L’entitat va fer les gestions després d’assabentar-se, per mitjà d’aquest diari, que el president del Barça, Joan Laporta, havia tramitat amb tota discreció al consistori, el 30 de juny, la reordenació de les diverses instal•lacions del club, inclosa la desaparició del Miniestadi i dels camps de futbol adjacents per fer-hi pisos. Després d’un mes esperant en va una resposta, els dirigents veïnals de les Corts han optat per endurir el to i per enfortir la seva exigència amb una amenaça. Puente va explicar ahir que s’estan plantejant boicotejar la comissió negociadora que agrupa els representants dels habitants del districte, els dirigents blaugrana, els responsables d’Urbanisme del consistori i els grups polítics: «Si no tenim una còpia dels projectes, potser no voldrem anar a la reunió convocada pel dia 30 de setembre.» Puente va afegir que la setmana vinent la direcció de la coordinadora decidirà si, de facto, impossibilita el consens entre el Futbol Club Barcelona, els veïns de les Corts i la ciutat –representada per l’Ajuntament– que ha posat com a requisit imprescindible Jordi Hereu per donar llum verd a la gran reforma urbanística que necessita Laporta per tal de poder pagar els entre 250 i 400 milions d’euros que costaria fer realitat la maqueta del futur Camp Nou, presentada amb gran ostentació ara fa un any i amb el compromís que la modernització de l’estadi no es farà a costa dels socis blaugrana.

UN VEÍ MÉS
Conscients d’aquesta força i dels moments de feblesa que travessa Laporta en el seu segon i últim mandat –l’assemblea de compromissaris del club va aprovar el 24 d’agost la seva continuïtat només amb el 52,6% dels vots–, els responsables de la coordinadora volen que el govern municipal els tracti en igualtat de condicions que al Barça i no tornar a ser una mena de convidats de pedra, tal com va passar en la primera i única trobada que ha fet la comissió negociadora, el novembre de l’any passat. «El Barça és un veí més del districte, i qualsevol cosa que faci un veí i que n’afecti un altre ha de ser públic. No podem anar a la reunió sense saber abans en què estem d’acord i en què en desacord», va comentar Puente, que no es va estar de recordar a Hereu que aquest és un procés «a tres bandes» i que no pot deixar de banda els habitants de la zona. El dirigent veïnal també va indicar que han matisat la seva inicial oposició radical a la construcció d’habitatges al sòl que ara ocupa el Miniestadi, i va assegurar que la seva preocupació és que, a canvi de la requalificació de terrenys, la directiva del Futbol Club Barcelona cedeixi terrenys a l’Ajuntament per tal que es pugui solucionar el dèficit d’equipaments que té el districte.

PILOTES FORA
Des de l’executiu bipartit ahir es va optar per tirar pilotes fora davant el possible conflicte d’interessos entre els habitants de les Corts i el club esportiu. Hereu, en declaracions a TV3, va dir ahir: «Estem en l’inici d’una negociació per a la transformació de les parcel•les del Barça, que és un procés complex i llarg, i el projecte estricte de reforma del Camp Nou només n’és una peça.» Per la seva banda, des del consell municipal del districte que dirigeix la regidora socialista Montserrat Sànchez es va deixar entreveure que la coordinadora de veïns haurà d’esperar el 30 de setembre per conèixer amb detall els plans tramitats pel Barça.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: