Gràcia ‘package’

Agost 17, 2008

Graciencs, feu el paquet i veneu-lo a l’Ajuntament: el canvi es notaria en l’augment de calerons i de les visites de funcionaris municipals

Lluís-Anton Baulenas (Avui)

Enguany s’ha remarcat que la quantitat de carrers guarnits a les festes de Gràcia cada cop és més baixa. Des dels organitzadors es replica que, a canvi, la qualitat dels guarniments ha pujat. Molt bé, vegem-hi el costat positiu. Però no amaguem el cap sota l’ala. Amb les dades a la mà, la tendència és imparable. Els mateixos organitzadors parlen de la poca implicació de la gent jove en les feines d’elaboració de l’esdeveniment. Curiosament, a Gràcia n’hi ha molt, de jovent. Només cal passejar-hi un dissabte a les quatre de la matinada. Són tots al carrer. No me’ls imagino guardant sacs plens de les llaunes de cervesa buides que han begut per tal que, a hores mortes, al local associatiu, es dediquin a foradar-les i a enfilar-les per tal de construir, per exemple, una serp de l’Amazones destinada al guarniment del carrer que ha triat com a tema la desforestació al Brasil.

Falta gent i tot s’encareix molt. I guarnir carrers, encara que sigui utilitzant ampolles d’aigua mineral buides o capses de cartró reciclat, cada cop estarà menys a l’abast dels veïns implicats (entre els quals, molts pensionistes).

La solució? Amics i amigues organitzadors, feu un paquet amb la festa major com més aviat millor i veneu-lo a l’Ajuntament. Deixeu-vos absorbir. Així podreu organitzar les festes dels propers anys sense neguits. Per què anar de mica en mica? Enguany, sense anar més lluny, l’Ajuntament de Barcelona ja ha deixat de franc un parell d’espais a les comissions dels carrers perquè poguessin fer els seus treballs manuals. Graciencs, feu el paquet i veneu-lo: el resultat seria la presència cada cop més important de l’Ajuntament de Barcelona. Es notaria en l’augment dels calerons de les subvencions i en la intervenció directa (i gratuïta) dels funcionaris de la Casa Gran. Això fins que el nou projecte de festa quedés fixat. Prou preocupacions de si enguany s’han guarnit 15 carrers i l’any passat 25. S’estableix que sempre en seran dotze. I punt. Serà menys espontani, menys naïf, més institucional, però més segur. I més exportable.

Per més que molts graciencs independentistes (de Gràcia) se’n facin creus, la seva festa major pertany a tots els barcelonins i, per extensió, a tots els visitants que hi ha a la ciutat (que són moltíssims), que la consideren la gran atracció indígena naïf del ferragosto. A l’Ajuntament de Can Fanga no li interessa gens que la festa major de Gràcia es desestabilitzi (sigui per agressivitat okupa o per davallada d’energia guarnidora). Decidiu-vos, graciencs, i així, quan arribi el dia (per raons biològiques) que ja no existeixin veïns “de tota la vida” per organitzar l’esdeveniment, ja hauran estat substituïts per funcionaris de l’Ajuntament adscrits a l’àrea corresponent. I a viure!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: