L’oferta d’oficines i pisos de luxe es desborda al passeig de Gràcia

Agost 14, 2008

Els efectes de la recessió en una gran artèria de l’Eixample
Un total de 31 cartells de venda i lloguer estan penjats a la via i 43 més s’anuncien a la xarxa
La crisi afecta vivendes de categoria i els compradors opten per zones més econòmiques

David Placer (El Periódico)

El passeig de Gràcia es ven i es lloga. Les finestres i els balcons de la popular via barcelonina mostren cada vegada més ofertes de pisos de luxe i oficines. Un total de 31 avisos penjaven la setmana passada a la via, una xifra molt alta si es té en compte que gran part dels edificis corresponen a hotels i a seus bancàries. A internet el nombre d’avisos encara és superior: un total de 27 vivendes i 16 oficines es promocionaven la setmana passada al portal immobiliari idealista.com.

La transformació de blocs d’oficines en pisos de luxe, la venda dels quals prometia altíssims guanys, ha anat acumulant una oferta de vivendes que ara topa amb serioses dificultats per trobar interessats.
”Les vendes d’alt estànding estan completament congelades al passeig de Gràcia i així continuaran molt temps. Aquest sector és el més castigat, i de lluny, per la crisi. Els especuladors pensaven que l’augment de preus no tindria límits”, explica Gonzalo Bernardos, director del Màster Immobiliari de la Universitat de Barcelona.

Algunes de les últimes promocions de vivendes elitistes encara estan en venda. És el cas de l’edifici del número 45 del passeig, que dos anys després de les primeres operacions encara té vivendes anunciades.

El grup immobiliari Hines, responsable de la promoció, ofereix pisos de 96 metres quadrats per 1.275.000 euros i altres de 163 metres quadrats per 1.800.000 euros. Els preus oficials amb prou feines han baixat els últims dos anys, però fonts del sector asseguren que en les negociacions privades els venedors ofereixen descomptes de fins al 20%, informa Natalia Salinas.

”Encara que els compradors d’aquest tipus de pisos tinguin recursos, s’està endarrerint la decisió de compra”, explica Oriol Arasa, director residencial de l’empresa Richard Ellis.

EL 22@ ROBA MERCAT
La crisi del sector i els altíssims preus de la via han fet que molts compradors i inquilins busquin millors preus en altres zones. “Les noves opcions immobiliàries al 22@ i al Fòrum han atret compradors potencials del passeig de Gràcia”, explica Eduard Andreu, director comercial del portal immobiliari idealista.com

Segons aquest portal, la situació del carrer reflecteix la crisi immobiliària generalitzada. “Els compradors busquen moltes més opcions en barris més allunyats i estalviar-se més diners en el moment de llogar o comprar”, afegeix l’expert.

Els cartells, per si mateixos, mostren les dificultats que tenen molts venedors. Alguns pisos i oficines són anunciats fins per tres immobilià- ries. A internet, la situació no és diferent: idealista.com ha detectat, a través dels avisos automàtics que s’envien als subscriptors, que les rebaixes de preus són una pràctica comuna que augmenta mes rere mes. Algunes ofertes de pisos retallen, en un sol reajustament, fins al 25% del valor inicial.

Un dels pisos oferts directament pel seu propietari, de 149 metres quadrats, tres habitacions i dues places de pàrquing, costa 2,2 milions d’euros, cosa que suposa uns 15.000 euros per metre quadrat, un preu superior al de mercat, segons els analistes. “El metre quadrat al passeig de Gràcia pot arribar a caure un 50% i situar-se fins als 6.000 euros. En el lloguer encara es demanen 30 euros per metre quadrat al mes, però moltes empreses no estan disposades a pagar ni tan sols 24 euros”, assenyala Bernardos.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: