Comencen els talls de trànsit per les obres del túnel de l’AVE

Agost 14, 2008

El desviament de cables i canonades tancarà des de dimarts trams de Mallorca i Clot
El sentit d’algunes vies de la Sagrera canviarà en els nou mesos de treballs

David Placer (El Periódico)

Les obres prèvies a la construcció del túnel de l’AVE entre les estacions de Sants i Sagrera, que van començar a mitjans de juliol, provocaran dimarts que ve el primer tall de trànsit. Serà en un tram del carrer de Mallorca (entre Meridiana i Espronceda) i en un altre del carrer del Clot (entre Espronceda i Felipe II). Els treballs, que duraran uns nou mesos segons les estimacions inicials, causaran diversos canvis de sentit a les vies circumdants.

El carrer de Múrcia, en el qual els vehicles circulen ara en direcció Besòs, canviarà de sentit per assumir el trànsit del carrer de Mallorca. La mateixa mesura s’aplicarà al carrer de Trinxant, que durant les obres tindrà direcció de pujada cap a la Meridiana. Dues vies més comptaran amb dos sentits: Espronceda (entre Múrcia i Clot i entre Clot i València) i el carrer del Clot entre Biscaia i Espronceda.

LES MOLÈSTIES
En el tram d’obres, que ocupa uns 150 metres, es faran els desviaments de canonades i cablejat necessaris per a la instal.lació de les pantalles i la construcció de dos pous del futur túnel. El regidor de Mobilitat, Francesc Narváez, va dir que les incidències més greus es concentraran entre els carrers de Bac de Roda i Felip II, a l’entorn del pont de Calatrava, on es faran els pous de perforació.

Les parades de vuit línies d’autobusos que passen pel carrer de Mallorca (33, 34, 35, 43, 44, 192, B20 i N9) seran instal.lades al carrer de Múrcia i l’avinguda Meridiana, per on baixaran fins al tram del carrer de Mallorca que no queda afectat per les obres. Els veïns i clients dels pàrquings de la zona tindran accessos reservats. L’avanç dels treballs també comportarà que alguns xamfrans del carrer de Mallorca (un de cada quatre) s’ocupin per construir els pous auxiliars del túnel. Les molèsties, segons el regidor de Mobilitat, seran “insalvables”, tot i que s’intentaran minimitzar tant com sigui possible.

Una vegada acabats els treballs de perforació, la tuneladora serà instal.lada l’estiu que ve per construir la galeria en direcció Sagrada Família i Sants.

Els primers 400 metres de túnel tant a la Sagrera com a Sants es faran a cel obert. La instal.lació de les pantalles per protegir la Sagrada Família, prevista per a aquest any, no té data definida. Foment addueix que falta molt perquè la tuneladora arribi en aquest punt.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: