L’ajuntament farà una prova pilot de pagament anual de la zona verda a la Barceloneta

Agost 11, 2008

(El Periódico)

L’Ajuntament de Barcelona farà una prova pilot al barri de la Barceloneta durant el 2009 per estudiar la viabilitat d’instaurar un pagament anual de les àrees verdes per a residents, que ara han de renovar el tiquet setmanalment.

Aquesta fórmula de pagament anual, que ja s’utilitza en altres ciutats espanyoles, era una reivindicació de molts ciutadans que consideren que aquest sistema és molt més còmode. Amb ell, el propietari del vehicle no hauria de canviar el rebut cada setmana, cosa que reduiria el risc d’un possible oblit, que comporta una multa de 48 euros.

El consistori ha elegit els conductors residents de la Barceloneta per a aquesta prova pilot, que, segons ha explicat el regidor de Mobilitat, Francesc Narváez, s’estendrà a la resta de la ciutat en el cas que es mostri eficaç.

11.326 noves places d’aparcament
Per Narváez, aquest nou sistema compleix els objectius de l’aparcament regulat i ofereix més confort als residents. No només es deslliuraran d’aquesta molèstia setmanal, sinó que tampoc hauran de buscar un familiar o algun amic perquè ho faci per ells quan estiguin fora més d’una setmana.

Narváez ha avançat que el preu global d’aquest abonament anual serà similar al que ara es paga al llarg de l’any, encara que fraccionat un euro per setmana, que s’abonarà d’una sola vegada, i pel qual s’obtindrà un distintiu que es col·locarà en el vehicle a la vista dels vigilants de l’àrea verda. El regidor ha recalcat que es mantindran tots els elements de control perquè “no s’abusi” de l’àrea verda i els propietaris es facin responsables dels vehicles que estacionen en la via pública.

Barcelona comptarà a partir del 2009 amb 11.326 noves places d’aparcament de l’àrea verda, que es crearan, principalment, als barris que limiten amb aquells que actualment ja disposen d’estacionament regulat amb preferència per als veïns, com Navas, la Salut i Badal.

Les àrees d’ampliació

Aquesta ampliació es portarà a terme en atenció a les peticions dels residents en la segona corona de la ciutat, que han vist com des de la implantació d’aquesta àrea de pagament els seus veïns tenen més facilitat per aparcar.

El nou límit inclou barris dels districtes de Sants-Montjuïc, les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia, Horta-Guinardó, Sant Andreu i Sant Martí, encara que l’ajuntament també està estudiant la possibilitat d’ampliar la zona verda al barri de Sant Ramon (les Corts), a la Vila Olímpica, a Pedralbes i a Vall d’Hebron.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: