Pictometry i pubis

Agost 10, 2008

L’Ajuntament ha comprat un programa per radiografiar Barcelona més precís que el Google Earth

Quadern de ciutat, Lluís-Anton Baulenas (Avui)

És Superman? És l’helicòpter turístic contaminador acústic? Molt més que això. Barcelonins i barcelonines, és l’avió de can Nexus Geogràfics, una empresa gironina que es dedica a fotografiar la nostra vida amb un precisió miraculosa. Amb les fotos elaboren el Pictometry, una creació noruega, que és el programa que el nostre Ajuntament ha comprat per 30.000 mòdics euros. Permet obtenir imatges d’alta precisió de quadrats de 10×15 centímetres. O sigui, que ja ens podem anar calçant. El Gran Germà (el Gran Hereu) ja és aquí.

Si fins ara, en una nit boja, havia gosat vomitar aquella lasanya fastigosa al test de la terrassa d’un amic, compte perquè el Pictometry és a l’aguait. En Ferran Seijas, cap del pla de ciutat de l’Institut Municipal d’Informàtica (IMI) ens diu que el Pictometry “és molt més potent que el Google Earth, perquè ofereix bona resolució dels detalls. Permet identificar la forma d’una rajola de Gaudí del terra del passeig de Gràcia, però no permet veure’n el dibuix, ni reconèixer la cara d’una persona”. Moltes gràcies, ens quedem més tranquils. Però per si de cas, s’han acabat les efusions amoroses al balcó. El Pictometry no et retrata la cara, però et pot retratar les parts pudendes, cosa que avui en dia, amb el desenvolupament artístic del retallat dels pubis, dels pírcings a la punta de la fava i dels tatuatges a la galta esquerra del cul ve a ser el mateix: són com el DNI del segle XXI.

L’Ajuntament jura i perjura que l’ús de les imatges és intern, que mai de la vida no sortiran de la Casa Gran. ¿Però algú pot jurar que un funcionari fosc no s’endurà a casa un pdf amb un detall esgarrifador del mugró de la seva dona per tal d’imprimir-lo, fer-se’n un pòster i penjar-se’l darrere la porta del lavabo?

¿Algú li ha demanat permís per fotografiar-lo? No, oi? Doncs s’aguanta en benefici del bé comú. L’Ajuntament, amb el Supernoi Net, la Noia Meravella, el Salvador de la Platja i la Protectora de la Sorra s’han llençat a detectar amb precisió centimètrica si ha gosat edificar a la terrassa sense permís. Ni que sigui una caseta per al gos. Ara per ara tenen les fotos del 2007. A finals d’any tindran les del 2008. I la idea és fer una passada d’avió anual. A fer bondat, doncs. A la terrassa no es col•loca ni un mal maó de base per al test dels geranis.

Un suggeriment: l’Ajuntament, que tan avesat hi està, podria usar el Pictometry com a font complementària de recaptació. Només hauria d’elaborar un nou article de l’ordenança establint que, amb efectes retroactius, et podran multar si el Pictometry t’ha retratat pixant contra una porteria a les quatre de la matinada. És com el fabulós nou món feliç dels radars caçant ciutadans com conills si en comptes de circular a 80 per hora ho fan -Déu meu!- a 91.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: