La L-1, tallada 14 dies

Agost 10, 2008

El servei s’interromp demà entre Santa Eulàlia i Plaça de Sants per continuar la remodelació de l’estació de Mercat Nou | Els trens tornaran a circular-hi el 24 d’agost
La L-5 torna a la normalitat

V. Mascaró / Q. Torrent (Avui)

Un tram de la línia L-1 del metro estarà tallat durant catorze dies. Sense donar respir als usuaris, demà queda sense servei part de la línia vermella just l’endemà que s’ha normalitzat el de la blava. El tall en el servei es fa per continuar les obres de remodelació de l’estació Mercat Nou.

En obres des de l’estiu de l’any passat, l’estació aborda ara el canvi de lloc de la via en sentit Hospital de Bellvitge. El maig passat ja es va canviar la via en sentit Fondo. La nova ubicació viària es fa per poder canviar l’actual configuració de les andanes de l’estació que passarà de tenir-ne dues de laterals a una de central de 7,4 metres, segons el projecte del departament de Política Territorial i Obres Públiques.

El tram afectat pel tall va de Santa Eulàlia a la plaça de Sants. Els trens circularan amb normalitat entre Hospital de Bellvitge i Santa Eulàlia, per una banda, i entre Plaça de Sants i Fondo, per l’altra. Un servei d’autobús cobrirà el recorregut sense metro. El servei combinat de metro i bus especial ja va funcionar ahir dissabte ininterrompudament durant tota la nit, com a la resta de la xarxa, segons TMB.
Una vegada finalitzin les obres per completar la connexió viària, l’estació continuarà tancada. Els trens restabliran el 24 d’agost la circulació però sense aturar-s’hi. Els usuaris hauran d’accedir-hi per les estacions de Santa Eulàlia o Plaça de Sants. A l’estació continuaran les obres de cobertura i construcció del nou vestíbul, a més de l’ampliació del pas inferior al carrer de Riera de Tena. L’arribada del TGV a Sants ha obligat a modificar l’estació.

Obres fins al 2009

Des que es van iniciar les obres, l’estiu passat, s’ha acabat l’estructura del costat mar i part de la cobertura de l’estació. També s’han desviat les instal•lacions necessàries per al funcionament del metro, així com la via en sentit Fondo. Les obres que s’hi faran suposaran una inversió de 12,9 milions d’euros i està previst que s’acabin el primer trimestre del 2009.

Per altra banda, el tall a la L-5 de metro acaba avui. TMB obrirà tota la línia 5 demà. Les obres de l’intercanviador de Diagonal han tallat la línia entre Hospital Clínic i Sagrada Família durant 10 dies.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: