La immigració repunta com el principal problema dels barcelonins

Agost 10, 2008

La preocupació per la inseguretat augmenta i se situa en segon lloc, davant de la vivenda
Trias és més valorat que Hereu, i CiU es queda a només dos punts d’intenció de vot del PSC

Rosa Mari sanz (El Periódico)

Els problemes relacionats amb la immigració tornen a encapçalar les principals preocupacions dels barcelonins, cosa que no passava des de feia aproximadament dos anys. Així ho han respost el 15,1% dels barcelonins en una enquesta municipal per conèixer la gestió i la percepció ciutadana, que també indica que la inseguretat s’ha convertit en el segon assumpte considerat com el més greu d’una ciutat que, a nivell eco- nòmic, sis de cada 10 entrevistats consideren que va malament.

I l’actual marc econòmic sembla que és un condicionant per a les respostes dels 800 barcelonins que van ser entrevistats el mes de juny passat, segons explica el tercer tinent d’alcalde, Jordi William Carnes, per qui en situacions de crisi “la immigració és un element que fàcilment pot estar sobre la taula perquè és un col.lectiu amb més dificultats, igual que la inseguretat i altres valors conservadors”.
I encara que, lògicament, la conjuntura afecti –l’anterior enquesta de referència es va fer el setembre del 2007, coincidint amb el caos ferroviari i la gran apagada, i el problema més greu citat van ser les infraestructures–, ens hem de remuntar fins al juny del 2004 per trobar un nivell de preocupació tan alt respecte a la immigració, quan el 15,9% dels barcelonins van considerar que era el més greu de la ciutat. Carnes va insistir a treure importància a aquest assumpte, encara que va sub- ratllar que l’ajuntament hi dedicarà una especial atenció i “estarà vigilant per evitar que aquestes preocupacions puguin derivar en situacions de xenofòbia”.

HEREU PERD NOTA

També associades a la crisi, aquesta vegada de manera més objectiva, hi ha dues inquietuds més manifestades pels ciutadans: l’accés a la vivenda (en tercer lloc, tot i que més de cinc punts per sota de l’anterior informe) i l’atur (que triplica la preocupació respecte al 2007). I, subjectivament, la valoració dels principals polítics i també la intenció de vot.

Perquè el tinent d’alcalde va emmarcar en “una crítica lògica al Govern municipal pel context econò- mic” el fet que el 20% dels barcelonins votarien CiU avui, segons el baròmetre municipal, que mostra que els nacionalistes, amb un 20%, es queden a 2,4 punts del PSC (22,4%), enfront dels 9,4 punts que els distanciaven fa un any (14% i 23,4%, respectivament). Aquest “desgast polític dels partits que governen en l’actual conjuntura” també és, en la seva opinió, la raó per la qual el líder de CiU, Xavier Trias, treu més bona nota, un 5,5 (enfront d’un 5,1 anterior), que l’alcalde Jordi Hereu, amb un 5,1 (tenia un 5,4).

Entre les dades positives per a l’equip de govern hi ha el fet que el 64,2% valora positivament la gestió municipal de Barcelona, malgrat que per al 63% la capital catalana viu una mala situació econòmica que ha afectat prop de la meitat de les famílies (47,8%).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: