Un metro sense cap passatger descarrila i talla 8 hores la línia 2

Agost 7, 2008

El servei va quedar suspès tot el matí entre les parades de Pep Ventura i Artigues-Sant Adrià
El tren venia de cotxeres i va sortir de la via per una mala maniobra abans d’arribar a l’estació

Rosa Mari Sanz (El Periódico)

El servei de la línia 2 del metro va quedar ahir completament interromput entre les estacions de Pep Ventura i Artigues-Sant Adrià durant prop de vuit hores. Aquesta vegada, el tall no va ser a causa dels treballs per millorar la xarxa del suburbà, que estan posant aquests dies a prova la paciència de molts usuaris que veuen afectats els seus desplaçaments, sinó al descarrilament d’un tren que venia sense passatgers des de les cotxeres i que no va arribar a entrar a la parada de Pep Ventura, a Badalona, on els pocs viatgers que l’esperaven en aquell moment, les 7.02 h, van ser desallotjats i no van tenir un transport alternatiu fins mitja hora més tard, quan es van habilitar sis autobusos llançadora.

L’accident es va produir, segons van informar fonts de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), quan a causa d’una mala maniobra del conductor, el comboi, que es dirigia des de les cotxeres cap a l’estació de Pep Ventura, va sortir del carril a l’entrar al túnel, fet que va afectar la via 2 d’aquesta parada i la va deixar inhabilitada.

QUATRE PARADES AFECTADES
En el moment en què el tren circulava pel canvi d’agulles per situar-se a la via correcta es va desajustar i va sortir dels rails, cosa que va fer que quedés pràcticament enganxat contra la paret. Malgrat que el vehicle no va quedar travessat a l’altra via i no impedia la circulació, TMB, donada l’aparatositat de l’incident, va optar per tallar el servei en les dues direccions a quatre estacions (Pep Ventura, Gorg, Sant Roc i Artigues-Sant Adrià) per procedir a talls de subministrament elèctric i poder portar a terme els complexos treballs de reparació i de retirada del comboi, que es van prolongar durant aproximadament unes vuit hores. Els tècnics van aconseguir retirar el tren avariat de la via poc després de les 14.30 hores, i a les 14.58 es va restablir completament la circulació.

Fins a aquesta hora i des de les 7.35 hores, el tram entre Artigues- Sant Adrià i Pep Ventura es va cobrir amb un servei especial d’autobusos, una opció que els primers usuaris van haver d’esperar a tenir a la seva disposició prop de mitja hora. El recorregut es portava a terme pràcticament en el mateix temps que en metro, segons l’empresa, que va disposar de sis vehicles mentre va durar aquesta incidència, que no va afectar la resta de la línia.

Així mateix, TMB va desplegar personal a les entrades de les quatre estacions afectades per informar els usuaris de la incidència i indicar-los el servei alternatiu d’autobusos. També va anunciar per megafonia a tota la xarxa del metro sobre el tall del tram de la línia 2 (que cobreix des de Paral.lel fins a Pep Ventura), així com als plafons lluminosos del suburbà.

La interrupció del servei, malgrat la llarga durada del tall, no va afectar un gran nombre d’usuaris, segons TMB. Per una part, perquè durant aquest mes descendeix considerablement la xifra de viatgers al suburbà, i, per l’altra, perquè la línia 2, i més en concret en aquest extrem, és la menys utilitzada de tota la xarxa de metro.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: