Un espai per madurar

Agost 7, 2008

Al Fòrum s’hi ha ubicat un espai de banys urbans, amb zones de mar delimitades però de poc èxit ciutadà
Al vespre hi ha una pista de ball amb els èxits dels 70 per Maria Llongueras

(Avui)

El parc del Fòrum s’ha convertit en un dels principals espais de lleure de Barcelona. De fet, una vegada acabat el Fòrum de les Cultures, aquesta zona està destinada a acollir qualsevol esdeveniment d’oci de la ciutat, sobretot el nocturn. Una programació estable i diversificada que intenta atraure tota mena de públic. De dia es converteix en una localització bastant solitària, que només trenca el moviment incipient de les oficines que hi ha i que s’hi fan, i durant la nit intenta agrupar joves i adults per oferir concerts i espais alternatius. Però quan l’agenda està ben buida, el Fòrum també n’està. La desèrtica localització s’ha convertit en l’alberg de festivals i concerts esporàdics però molt reivindicats pels barcelonins.

La platja del Fòrum
Si no fos per les temptadores propostes que s’hi duen a terme, la zona quedaria deshabitada, aspecte que ja acostuma a presentar durant el matí o durant els dies que no hi ha activitat. Per tal d’aprofitar mínimament la zona durant les hores de sol, moment més complicat per la falta d’espectacles diürns, s’ha creat un espai de banys. És una platja artificial, sense sorra, amb zones de mar controlades i poc profundes. Durant la temporada d’estiu, de maig a octubre, s’hi concentren avis i nens per tal d’aprofitar les hores de calor i evitar les aglomeracions de les platges de Barcelona. Els més joves, però, prefereixen la xafogor i l’ambient de les aigües directes al Mediterrani. La zona de banys acostuma a estar força buida, en general.

Música i concerts
De nit, les propostes culturals i d’oci promogudes per l’Ajuntament animen el recinte. El fil musical de grans grups internacionals han sonat en aquest espai. Aleshores l’afluència a la zona creix de manera desorbitada i s’hi concentra tota classe de gent. Des del Fòrum intenten oferir una oferta lúdica i musical important perquè la gent s’hi acosti diàriament. El problema, però, és tenir una agenda tan plena durant el dia i la nit.

Actualment, els diumenges, de sis a deu del vespre i cada 15 dies, la plaça es transforma en una pista de ball alternativa amb una cabina de DJ. Tot el públic acaba patinant al ritme de les cançons i ballant amb prou habilitat. El proper 20 de setembre, data de finalització d’aquest mini festival, el mateix escenari també acollirà les exhibicions dels millors roller dancers. Els més joves hauran gaudit d’una etapa dansaire i es prepararan per conèixer la nova temporada d’aquest alternatiu “teatre musical”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: