Recel veïnal per la reforma d’un carrer a la Zona Universitària

Agost 5, 2008

Les entitats rebutgen que Jordi Girona es converteixi en una via ràpida
El districte creu que la transformació de l’avinguda encara pot ser consensuada

(El Periódico)

Els veïns de la Zona Universitària, que des de fa anys exigeixen la transformació del carrer de Jordi Girona, han rebutjat els plans de reforma de l’ajuntament per instal.lar-hi semàfors sincronitzats i eixamplar els carrils de la via. Les entitats volen conservar i reforçar el que consideren que ha de ser una via pacificada, amb poc trànsit de vehicles, i prioritat per als vianants.

L’ajuntament va firmar el 22 de juliol passat un acord de transformació de la Zona Universitària –amb què pretén liquidar el desordre urbanístic creat al barri durant el franquisme– que incorporava la reforma del carrer de Jordi Girona, al nord de l’avinguda Diagonal, entre els carrers del Gran Capità i Tinent Coronel Valenzuela.

El districte de les Corts ha presentat als veïns l’últim projecte de reforma del carrer, que preveu la instal.lació de tres semàfors nous, un potent sistema d’il.luminació i carrils més amples, cosa que ha generat el rebuig de les entitats.

“Tenim la impressió que l’ajuntament vol que pel carrer hi hagi un trànsit molt més dens i el que sol.licitem els veïns és exactament el contrari”, explica Asunción Blanco, presidenta de l’associació de veïns de la Zona Universitària.

La proximitat del carrer amb la Diagonal fa témer als veïns que aquestes reformes puguin convertir la via en una alternativa de sortida de la ciutat des de l’avinguda de Pedralbes.

REFORMA EN ESTUDI

El districte de les Corts ha negat que la futura reforma del carrer estigui destinada a augmentar el trànsit en aquesta zona, que és el que denuncien els veïns. Els representants municipals asseguren que encara no han decidit quin serà el pla definitiu i que es reuniran amb les entitats el mes de setembre vinent per discutir el detall de les obres, el traçat definitiu del carril bici i també el sistema d’il.luminació.

Les entitats del barri han insistit al districte pel que fa a la construcció d’una rotonda a la confluència amb el carrer del Tinent Coronel Valenzuela, una opció que contribuirà a pacificar el trànsit de la zona. També han demanat que la il.luminació de les voreres sigui més potent que al carrer i no al revés.

APARCAMENTS EN BATERIA
El districte també té previst eliminar els aparcaments en forma de bateria –on els cotxes aparquen en diagonal davant de les voreres– perquè considera que aquesta modalitat augmenta la inseguretat de la via i ha proposat l’aparcament en línia. Molts veïns, que tenen problemes d’estacionament, rebutgen aquesta proposta. Altres veïns de la zona, en canvi, acceptaran la iniciativa un cop s’instal.li un carril bici, que si es construeix no seria compatible amb l’aparcament en bateria.

La presència de diversos senyals per cedir el pas fa que els vehicles circulin amb precaució per la zona, una actitud que podria canviar amb la instal.lació de semàfors sincronitzats, segons l’opinió de l’associació de veïns.

“En una proposta del districte hi figurava la inclusió d’un carril més. Ara aquest projecte serà replantejat”, explica Blanco.

Els veïns es queixen que l’ajuntament hagi rebutjat fins ara totes les seves propostes, mentre que els representants municipals asseguren que encara hi ha temps per consensuar el pla.

Una resposta to “Recel veïnal per la reforma d’un carrer a la Zona Universitària”

 1. joan puente Says:

  Les Corts a las Festas de la Mercé 2008.

  Benvolguts veins :

  Esteu convidats al nostre stand a les Festes de la Mercé 2008 situat en Plaça Catalunya (Stand 5).

  Día 20.9.08 d’11 a 22 h. Dissabte.
  Día 21.9.08 d’11 a 20 h. Diumenge.
  Dies 22 i 23.9.08 d’18 a 22 h. Dilluns i dimarts.
  Día 24.9.08 d’11 a 20 h. Dimecres.

  Una cordial salutació.

  Joan Puente

  Secretari de la Coordinadora de AAVV i Entitats de Les Corts.

  Travessera de Les Corts 94
  08028 Barcelona

  Tf 609435049
  Mail joanpuente@hotmail.com
  Web http://elracodelescorts.blogspot.com


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: