Sense nord i a pas de tortuga

Agost 2, 2008

No hi havia informadors a les entrades de l’estació Sagrada Família
L’operatiu funcionava com un rellotge a l’altre costat de la línia tallada
El trajecte en bus Sagrada Família-Clínic supera la mitja hora

Virgínia Mascaró (Avui)

Desorientats és com se sentien ahir molts ciutadans que volien anar en el bus llançadora des de la Sagrada Família fins a Verdaguer, Diagonal o l’Hospital Clínic. Estar amb la L-5 del metro a mig gas fins al 10 d’agost és una incidència que van començar a patir ahir, però no s’imaginaven que seria tan difícil agafar el bus alternatiu. Ahir a dos quarts d’una del migdia no hi havia cap informador a les entrades de Mallorca i Provença de l’estació Sagrada Família. Ni els veïns sabien donar la indicació adequada. “No sé on s’agafa el bus i per aquí no n’he vist passar cap. Tampoc hi ha cartells o un plànol penjats que indiquin la parada”, afirma la gelatera d’un quiosquet situat a Marina-Mallorca .

Tot el voltant del temple de la Sagrada Família un 1 d’agost és ple de turistes i anar d’un lloc a l’altre esdevenia una carrera d’obstacles. Sense tenir a mà a qui demanar orientació, acabar en bus el recorregut iniciat en metro esdevé una mala experiència. “Hem sortit per Provença. En no veure qui ens pogués informar hem demanat a un veí on s’agafava el bus, però ens ha enviat en direcció contrària. La meva dona està operada de fa poc dels peus, quasi no pot caminar. Hem voltat mitja hora per trobar la parada de Sardenya. Dos agents de la Urbana ens l’han indicat”, diu amb disgust Manolo.

Tot i que hi ha en servei 33 autobusos llançadores que surten gairebé cada minut i mig sense interrupció, un recorregut que en metro es fa en deu minuts en bus es triga mitja hora o més a fer-lo. “He d’agafar un tren a Sants i el perdré”, es lamentava Olga Martínez, que veu com el seu bus avança a pas de tortuga per Provença.

El trajecte també va posar a prova la paciència del conductor i evidencia la desinformació generalitzada. A cada semàfor alguna persona picava el vidre de la porta de l’autobús per demanar-li on hi havia la parada de les llançadores.

Per sort, sí que hi havia els informadors al lloc que tocava a parades importants com les de Diagonal i Hospital Clínic. Al final de línia del sector Llobregat hi ha informadors i el recorregut fins a la parada de l’autobús és més curt i entenedor per als usuaris, i també és més ràpid el recorregut en autobús pel carrer Provença.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: