La ferum del clavegueram supera el límit

Juliol 28, 2008

La fortor se sent per tota la part baixa de Sant Martí
La Vila Olímpica i el Poblenou, els barris més pudents

Maria Favà (Avui)

Els investigadors d’Odornet, que buscaven la pudor de la depuradora, han identificat de retruc la pestilència procedent de les clavegueres a la zona de Diagonal Mar i a les noves cases d’alt estànding que s’estan construint a la Mina, ja al terme de Sant Adrià.

Els índexs detectats aquí, tal com es pot apreciar en el gràfic, estan per damunt del 10% que marca la legislació alemanya, que és la que es fa servir en els estudis europeus per la manca de normes estatals.

Si l’estudi d’Odornet es fes extensiu a la resta del districte de Sant Martí i especialment a la zona més propera al mar, detectaria moltes més àrees on la pudor supera els límits raonables.

Jordi Giró, president de l’Associació de Veïns de la Vila Olímpica, explica que les clavegueres del barri sempre generen pudors. La causa, pensen els veïns, és la manera com ventila el clavegueram en aquesta zona, que és un tipus de construcció que ara ja no es fa. L’altra causa ha sigut sempre el col•lector del Bogatell, que, tot que es va sanejar i duplicar tres anys abans dels Jocs Olímpics, continua fent mala olor, sobretot abans dels canvis de temps i quan bufa vent de llevant. No és estrany que la zona on els veïns es queixen més sigui l’avinguda del Bogatell i els carrers que hi conflueixen.

La bravada de les clavegueres es també un problema a la zona baixa del Poblenou i del Taulat. El regidor del districte, Francesc Narváez, explica que en aquesta àrea els col•lectors no tenen prou pendent i quan fa dies que no plou una part de la porqueria es queda encallada. Quan la ferum passa de mida, els serveis de neteja de l’Ajuntament hi injecten aire que impulsa avall la porqueria.

Fèlix Rodríguez, president de l’Associació de Veïns del Besòs, s’alegra que l’estudi d’Odonert tiri endavant i confia que aviat es podran aplicar solucions que facin disminuir les molèsties que ara han d’aguantar els veïns.

Anuncis

Una resposta to “La ferum del clavegueram supera el límit”

  1. Josep Manel Says:

    Visc a Diagonal-Bac de Roda i les pudors durant tot el dia i la nit són insuportables. Al viure en un primer pis i tenir les finestres obertes per la calor, la casa s’inunda d’aquesta pudor i hem de tenir espelmes d’olor i encens per paliar la fortor. Tot i així, continuem respirant la ferum. Per la nit, ens despertava la pudor i hem hagut de posar un aparell d’aire condicionat portàtil per poder tancar la finestra.
    I ha solució?
    És vergonyòs que a la Barcelona de disseny que ens estan construint s’hagi de conviure amb aquesta pudor que en situa en un lloc tercermundista. I que a més a més penso que no ha de ser gaire saludable RESPIRAR aquest aire amb ferum de M…, oi?


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: