Els taxistes denuncien pràctiques irregulars a l’estació de Sants

Juliol 27, 2008

Alguns recullen clients a la plaça dels Països Catalans tot i estar prohibit
Nombrosos viatgers intenten evitar el plus de 2,10 euros que té el servei a la parada

Xavier Adell (El Periódico)

La parada de l’estació de Sants continua sent un maldecap per als taxistes metropolitans, i si no fos per l’augment del preu dels carburants també seria un dels seus principals problemes. Al mal funcionament de la parada –de difícil accés i sortida–, que ja ha denunciat EL PERIÓDICO, també s’hi afegeix la picaresca d’alguns conductors que recullen passatge a la plaça dels Països Catalans malgrat estar prohibit, saltant-se els torns de la plaça de Joan Peiró. L’Institut Metropolità del Taxi (Imet) assegura que ja està actuant contra els infractors.

L’encotxament irregular a la plaça dels Països Catalans és fruit de l’actitud dels taxistes que no volen fer cua a la parada, però també dels clients que intenten evitar el suplement de 2,10 euros que es cobra a la parada oficial. També és possible que una part dels viatgers que busquen taxi en aquest lloc no sàpiguen que la parada està a l’extrem oposat de l’estació (malgrat que hi ha uns quants cartells informatius que ho indiquen) o que recordin que abans sí que es podia pujar a un vehicle negre i groc en aquest punt. Ara, en aquesta part de l’estació únicament es pot baixar d’un taxi.

El gerent de l’Imet, Miguel Ángel Martín, assegura que l’institut està sent implacable amb els infractors i que la Guàrdia Urbana “té ordres de sancionar els taxistes que agafin passatge fora de la parada”. De fet, la flota té constància del fet que els agents han multat diversos professionals que han estat sorpresos in fraganti. No obstant, Martín sosté que el nombre d’irregularitats està baixant.

Els taxistes proposen diferents solucions amb la finalitat d’acabar amb aquestes pràctiques, encara que les propostes del sector són de difícil aplicació. La que resulta més atractiva seria la col.locació d’una càmera que durant les 24 hores del dia gravés la zona de Països Catalans i identifiqués els infractors, que serien sancionats després. Fins i tot hi ha professionals que estan disposats a fer fotos als murris o gravar-los en vídeo per intentar que l’Imet els sancioni.

MÉS RÈTOLS
Per evitar que els usuaris de l’estació intentin agafar un taxi a la plaça dels Països Catalans, l’empresa pública Adif, responsable de la gestió de l’estació, preveu “reforçar els rètols informatius” que indiquen la ubicació de la parada, segons un portaveu. No obstant, les mateixes fonts recalquen que des que va entrar en servei l’AVE s’ha incrementat la senyalització i que la sortida natural dels viatgers de la línia d’alta velocitat és la plaça de Joan Peiró.

Adif també està estudiant la possibilitat d’utilitzar missatges de mòbil per alertar tots els taxistes quan hi ha una demanda de servei a l’estació, encara que considera que la mesura “no garantiria” que hi hagués una afluència de taxis més gran en els moments de més demanda, segons un portaveu. Actualment, l’empresa opta per sol.licitar cotxes a les emissores quan el personal de l’estació detecta que la parada està buida i hi ha clients esperant. També considera que la graella seria molt més àgil “si els taxis recollissin els passatgers en tres files en lloc de fer-ho en dues com ara”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: