Els visitants de Barcelona baixen un 4% en mig any

Juliol 24, 2008

Virgínia Mascaró (Avui)

La ciutat no està en crisi. El turisme a Barcelona ha baixat un 4% durant el primers sis mesos del 2008 pel que fa a nombre de visitants, però han gastat més. Amb la idea de mantenir la ciutat entre les cinc primeres urbs turístiques europees, ahir es va presentar un pla estratègic que durant els propers dos anys estudiarà quin és el model turístic idoni per a la ciutat de cara al 2010-2015.

Durant la presentació del pla, el president de Turisme de Barcelona, Joan Gaspart, va assenyalar que la ciutat no està en crisi, encara que ha de solucionar els problemes que té qualsevol ciutat turística, i va qualificar d’èxit els resultats del primer semestre. Fins al 30 de juny 3,4 milions de turistes es van allotjar als hotels de la ciutat, un 4% menys que en el primer semestre del 2007, i es van registrar 6,3 milions de pernoctacions, amb una ocupació hotelera del 74,8%, nivell similar al del 2007. La despesa dels visitants estrangers va augmentar un 15%.

El director general de Turisme de Barcelona, Pere Duran, va afirmar que els nivells de creixement es mantindran entre un 3% i un 5%, però no assoliran els creixements anuals dels últims quinze anys, que han posicionat Barcelona com la cinquena ciutat turística d’Europa, amb 58,1 milions de visitants entre 1993 i 2007.

L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va assenyalar que la ciutat aposta per un turisme de qualitat, tot i que la “quantitat no ha d’anar en contra de la qualitat”. Ho demostren esdeveniments grans, com la fira GSM, que atreu molts visitants de qualitat, va dir l’alcalde. Gaspart va destacar que dels 33 hotels que es construeixen a Barcelona, 11 són de cinc estrelles, i que un 20% de l’oferta de places hoteleres a la ciutat és de categoria màxima.

Els jocs de la diversitat
Avui comença la dotzena edició dels EuroGames 08, que per primera vegada se celebren a Barcelona. El campionat d’Europa per a esportistes gais, lesbianes i transsexuals es farà del 24 al 27 de juliol i ha omplert un 87% els apartaments turístics de la ciutat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: