Més control per al túnel del TGV sota l’Eixample

Juliol 23, 2008

(Avui)

El Defensor del Poble Europeu, Nikiforos Diamandouros, va recomanar ahir al Banc Europeu d’Inversions (BEI) que revisi abans del 30 de setembre l’avaluació d’impacte ambiental del túnel del TGV pel centre de Barcelona. Recorda, per exemple, la polèmica del temple de la Sagrada Família.

La decisió és el resultat d’una denúncia del gener del 2006 presentada per un veí de Barcelona, en la qual alertava que el projecte del túnel que travessa la ciutat “podria ocasionar danys ambientals greus en construccions adjacents, com la Sagrada Família, i privades”, segons l’oficina de Diamandouros. El denunciant també criticava les autoritats espanyoles per no haver avaluat prou l’impacte del projecte i per considerar que l’acord del BEI per cofinançar aquest segment del projecte no era adequat.

Segons Diamandouros, aquest organisme “no hauria analitzat de manera adequada l’avaluació d’impacte del projecte que travessa Barcelona” per la qual cosa l’insta a fer-ho abans que acabi el mes de setembre. El BEI contribueix amb 2.500 milions d’euros -més de la quarta part del cost- en el finançament de l’obra del TGV entre Madrid i Montpeller, passant per Catalunya.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: