Diners fàcils

Juliol 14, 2008

Patrícia Castán (El Periódico)

Com a ciclista, vianant i conductora, tot en una, exerceixo diàriament de testimoni obligat del desgavell de trànsit de l’Eixample (extrapolable a tants districtes). És a dir, que aplaudeixo totes les observacions llançades ahir a EL PERIÓDICO pel radar implacable del company Edwin Winkels sobre els perills que amenacen qualsevol d’aquestes tres versions d’usuari del carrer del Consell de Cent, com a mostra del caos. Venint cap a aquest diari, cada dia, s’exemplifiquen tots els excessos dels uns i dels altres, que acaben convertint en un eslàlom avançar per un carrer recte, a priori quinta essència de la simplicitat funcional dissenyada per Cerdà.

Però ni per vorera, calçada o carril bici recordo haver topat mai amb un agent de la Guàrdia Urbana aclarint la jungla urbana a cop de multes. I no és qüestió de responsabilitzar-ne els urbans, que possiblement estiguin desbordats entre coordinar-se amb els Mossos per a operatius de seguretat com el de l’Eurocopa i exercir de braç executor de la polièdrica ordenança cívica.

Per això, una bona solució seria crear un nou batalló de vigilants, ensinistrats en la mateixa unitat que els de les àrees blava i verda. La capacitat recaptadora de les arques municipals es multiplicaria per moltíssims milers. ¿Potser han vist una eficàcia sancionadora més gran que la desplegada en els aparcaments de pagament del carrer? Pobre de qui estacioni uns minutets –perfectament alineat i sense alterar el trànsit– sense deixar anar unes monedes a la màquina (gairebé escurabutxaques). De ben segur que es trobarà una multa.

I és que aquests diners són molt més fàcils i regulars que els que proporcionen els excessos de motos mal aparcades a les voreres, de cotxes que paren “un momentet” al carril bici –multiplicant el risc del ciclista–, de transportistes que descarreguen on els ve de gust o de ciclistes que avancen barroerament per les voreres. Amb tots ells s’hauria de discutir (segur que tornen en plena multa), s’hauria d’estar atent a tota mena d’abusos (amb estones de baixa productivitat) i s’hauria de ser ràpid. Una missió pesada i menys rendible.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: