La reforma del Carmel afectarà 533 habitatges

Juliol 10, 2008

La reforma del Carmel es va projectar després de l’enfonsament

Virgínia Mascaró (Avui)

La comissió de govern de l’Ajuntament de Barcelona va donar ahir llum verda al projecte de rehabilitació del barri del Carmel i els seus entorns. El nou pla afectarà 533 habitatges i unes 1.332 persones, que s’hauran de reallotjar en nous habitatges de promoció pública al barri.

El nou projecte salva finalment 225 vivendes que l’anterior pla del bipartit, presentat el febrer passat, preveia tirar a terra. En contraposició als 533 habitatges afectats que s’enderrocaran, es construiran 595 vivendes amb algun tipus de protecció. Més d’un 60% dels nous habitatges que es construiran a l’àrea afectada seran de protecció pública, segons va explicar la regidora del districte d’Horta-Guinardó, Elsa Blasco. La nova proposta es fa des del consens polític i amb la participació del teixit associatiu, va destacar.

L’aprovació inicial del nou pla ha de passar encara per la comissió d’urbanisme, que se celebrarà el 17 de juliol, però tirarà endavant perquè té el suport d’ERC.

L’àrea que es modificarà inclou el barri del Carmel, exclosos el Parc dels Tres Turons i l’entorn del carrer Pasteur; el barri de la Teixonera, excepte l’entorn de la Bòbila; el barri de la Font del Fargues, entre la font de la Mulassa i la rambla del Carmel, i el d’Horta, entre passeig Maragall i els carrers Dante Alighieri i Llobregós.

La proposta redueix l’edificabilitat del Carmel, per esponjar-lo; aquesta només creix al sector dels carrers Dante a Llobregós, amb zones verdes àmplies, on aniran els edificis per reallotjar els veïns afectats, va dir Blasco. Un cop s’aprovi el nou pla, que suposarà una inversió municipal de 84,9 milions, s’obrirà un període d’al·legacions de 4 mesos durant els quals al pla encara s’hi poden fer petites modificacions. “Una vegada tinguem l’aprovació provisional, el document es reelaborarà el 2009 perquè sigui aprovat definitivament pel govern”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: