La Cambra de Barcelona exigeix que les obres del TAV no afectin la circulació dels trens de rodalies

Juliol 10, 2008

A. Ballbona (El Punt)

La Cambra de Comerç de Barcelona va exigir ahir que les obres del tren d’alta velocitat (TAV) pel centre de la ciutat no afectin la circulació dels trens de rodalies. A través d’un comunicat, la Cambra expressa «el dubte de com es construirà l’estació de la Sagrera sense afectar» les línies C1 i C2 cap al nord. Al mateix temps, va apressar perquè l’execució de les obres per fer arribar el TAV de Barcelona a la frontera es facin «amb la màxima coordinació» i acabin «al més aviat possible».

La Cambra va recordar que l’Estat espanyol haurà d’indemnitzar amb uns 60 milions d’euros anuals l’empresa TPFerro, que construeix i explotarà el tram internacional de Figueres a Perpinyà. El motiu és que el TAV no hi arribarà abans del febrer del 2009, la data prevista inicialment. Aquest organisme econòmic també és molt crític amb la solució transitòria del Ministeri de Foment de fer passar els trens de mercaderies, mentre durin les obres, per la línia convencional d’ample ibèric fins la frontera. «És evident que no hi cabrà cap més tren de mercaderies per la via convencional fins a Figueres», indica el comunicat.

D’altra banda, ahir es va fer la primera reunió tècnica per decidir en quin punt exacte situen el pou d’atac per on ha d’entrar la tuneladora que ha de perforar el traçat pel centre de Barcelona, des del Clot cap a Sants. Segons fonts municipals, aquesta reunió va acabar ahir sense cap conclusió. El pou d’atac anirà a prop de la Torre del Fang, una masia catalogada que, depenent del punt exacte on se situï el pou d’atac, es desmuntarà o no. Sigui com sigui, ahir l’Ajuntament va recordar que té a punt el pla de desmuntatge de la torre, que mantindrà dretes les dues façanes, i se’n demolirà de manera controlada la resta, per després tornar-la a muntar. El cost de tot plegat és de 6,6 milions d’euros.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: