El moviment veïnal critica amb duresa el districte de Sants pel conflicte de la festa major alternativa

Juliol 10, 2008

F. Espiga (El Punt)

La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) s’ha definit obertament a favor de la celebració de la festa major alternativa de Sants al parc de l’Espanya Industrial, tal com reclamen els seus organitzadors. Una demanda que ha obert un conflicte amb el districte de Sants-Montjuïc, que s’oposa a cedir aquest espai amb l’argument que ja hi ha programats diversos actes de la festa oficial. La fórmula escollida per l’entitat veïnal per prendre part en aquesta polèmica ha estat subscriure un manifest del Centre Social de Sants, que llança dures crítiques al consistori. A banda de defensar que el parc és l’emplaçament idoni per programar una festa que es caracteritza pel seu caràcter reivindicatiu, en el text es qualifica de «deriva autoritària» la posició mantinguda pel districte en aquest afer. Però no s’atura aquí. En el manifest s’assegura que el model de festa que organitza el consistori té com a finalitat «fer la competència directa a les activitats organitzades per les comissions de carrers» i, a banda d’això, també s’acusa el govern municipal d’aspirar a ser «el veritable protagonista de la festa major, quan els veritables protagonistes són els veïns i les veïnes».

CASSEROLADA DE PROTESTA
Les posicions, doncs, entre les dues parts en conflicte no només estan lluny d’acostar-se, sinó que es distancien cada dia més. Com a prova d’això, l’Assemblea de Joves de Sants, que és la que promou la celebració alternativa, ja ha mantingut diversos contactes amb les comissions de carrers que munten la festa major per aconseguir el seu suport.

A banda d’això, aquesta tarda, concretament a les set, han convocat una casserolada davant de la seu del districte per expressar el seu descontentament.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: