Un 63% de nens no obtenen plaça en una guarderia pública

Juliol 9, 2008

L’índex és 5 punts superior al de la preinscripció passada
L’oferta creix amb 4 noves escoles bressol

El 62, 76% de les famílies que van sol•licitar una plaça en una guarderia pública de Barcelona per al proper curs s’han quedat sense, un percentatge cinc punts superior al del curs passat, malgrat que el setembre que ve entraran en funcionament quatre noves escoles bressol.

Segons dades facilitades pel Consorci d’Educació de Barcelona, que ahir va fer públics els resultats de la preinscripció per al curs 2008-09, de les 7.236 famílies que van sol•licitar inscriure els seus fills en algunes de les escoles bressol de Barcelona, sols el 37,24% han aconseguit plaça, enfront del 42,53% del curs anterior, tot i l’increment de 224 places respecte al 2007-08.

El Consorci, integrat per la Generalitat i l’ajuntament barceloní, va indicar en un comunicat que “conscients d’aquesta situació, en aquest mandat 2008-2011 l’ajuntament augmentarà les escoles bressol per aconseguir doblar el nombre de places”.

Admesos a P-3
D’altra banda, el 89,4% dels 13.144 nens que optaven a una plaça de P-3 a Barcelona per al curs que ve han sigut admesos al centre escollit en primera opció, i un 96% de l’alumnat ha obtingut plaça en algun dels centres sol•licitats. L’administració ha hagut d’assignar una plaça d’ofici a 513 infants (el 4%), que no han pogut entrar en cap centre sol•licitat.

En districtes com Sant Andreu i Sant Martí, associacions de veïns i de pares i mares d’alumnes han denunciat la política del Consorci a l’hora de resoldre els casos de les famílies que s’havien quedat sense plaça als centres sol•licitats, en considerar que s’ha optat per crear “escoles a la carta” responent a pressions dels pares.

Un 73% de sol•licituds de P-3 s’han presentat en un centre de l’àrea de proximitat al domicili, un percentatge dos punts per sobre del de l’any passat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: