També viuen a Barcelona

Juliol 8, 2008

La campanya ‘Visc a Barcelona’ rep crítiques de destacats articulistes

(e-notícies)

La campanya Visc a Barcelona, que ha impulsat l’Ajuntament després d’un any de govern en minoria, ha rebut crítiques de l’oposició, pero també de destacats articulistes de premsa. L’escriptor Manuel Trallero la comparava el passat 27 de juny a La Vanguardia amb una “parida mental” i afirmava que l’Ajuntament “se ha pasado de la raya y ha cruzado un límite para el cual no hay camino de regreso: el del respeto. No todo vale en publicidad, ni siquiera todo lo abalado por los creativos”.

Artur San Agustín, a El Periódico, afirmava el passat 5 de juny que “la publicitat no ho pot tot. No n’hi ha prou, doncs, amb les patates braves perquè ens poguem oblidar dels nostres poblemes”. Manuel Cuyàs, a El Punt, opinava el mateix dia que “ara que els ànims estan més per terra que mai perquè fa la sensació que res no acaba de funcionar i anem a la cua de tot, Barcelona s’inventa eslògans”. El conegut periodista insistia que és “un desastre d’eslògan perquè és fa palpable la demostració que anem pitjor que mai”.

Enric Sierra, a La Vanguardia, recordava el dia 2 l’aeroport, l’apagada, l’AVE, rodalies i la sequera alhora que considerava que la idea de la campanya “no está mal, pero me temo que tendrá el mismo efeto que un mosquito en un elefante”. Leonor Mayo a El Mundo, recordava el dia 9 que “Barcelona empieza a ir cuesta abajo por el sendero de la decadencia”. Vicent Sanchis, sota el pseudònim Descot, es confessva a l’Avui “estupefacte” per “missatges tranquil·litzadors de pa sucat amb oli de colza”.

L’article 34 de l’Ordenança Cívica estableix, sobre la mendicitat, “el dret que tenen ciutadans i ciutadanes a transitar per la ciutat de Barcelona, sense ser molestats o pertorbats en la seva voluntat, la lliure circulació de les persones, la protecció de menors, així com l’ús correcte de les vies i espais públics”. L’ordenança penalitza “la mendicitat insistent, intrusiva o agressiva, així com organitzada, sigui aquesta directa o encoberta” a més de “la mendicitat que, de manera directa o indirecta, utilitzi menors com a reclam o els menors acompanyin la persona que exerceixi aquesta activitat”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: