Sis de cada deu famílies de Barcelona es queden sense una plaça de guarderia pública per al seu fill

Juliol 8, 2008

Generalitat i ajuntament asseguren que doblaran l’oferta per a nens de fins a 3 anys el 2011

(El Periódico)

Quasi un 63% de les famílies que sol·licitaven una plaça en una guarderia pública de Barcelona per al pròxim curs s’han quedat sense i han hagut de recórrer a un centre privat, més car, o a continuar cuidant els seus fills a l’entorn familiar. De les 7.236 famílies que han demanat portar els seus fills a alguna de les escoles bressol de la capital catalana, només 2.695 han obtingut una plaça, cosa que suposa el 37,24%, segons dades facilitades pel Consorci d’Educació de Barcelona.

Aquestes xifres donen una idea de la distància que existeix entre la demanda i l’oferta de places públiques per a nens de 0 a 3 anys, que tenen un preu més econòmic que les places privades, i que s’ha incrementat en relació amb el curs anterior, quan van aconseguir entrar en una guarderia un 42,53% dels que ho van sol·licitar, cinc punts més que per al pròxim curs.

Aquesta situació es produeix malgrat que l’oferta de places públiques a la ciutat ha augmentat respecte al curs anterior amb quatre nous centres que entraran en funcionament el setembre vinent: El Cotxet, El Putget, El Tramvia Blau i El Bressol del Poblenou.

El consorci, integrat per la Generalitat i el consistori barceloní, ha assegurat en un comunicat que “conscients d’aquesta situació”, l’ajuntament, entre el 2008 i el 2011, “augmentarà el nombre de guarderies per aconseguir doblar el nombre actual de places”.

Més de 13.000 nous alumnes

Per una altra part, el 89,4% dels nens que sol·licitaven una plaça de P-3 (tres anys) a Barcelona per al pròxim curs han estat admesos a l’escola escollida en primera opció, encara que l’Administració ha hagut d’assignar-ne una d’ofici a 513 alumnes que no n’han aconseguit cap.

Un total de 13.144 nens començaran el seu camí escolar el setembre vinent als centres públics i concertats de Barcelona, dels quals el 96% anirà a una de les escoles que va elegir com a preferent. Aquest percentatge es redueix al 89,4% si es té en compte el centre situat com a primera opció.

El Consorci d’Educació ha informat que durant el passat període de preinscripcions escolars van participar als diferents nivells d’ensenyament no universitari un total de 51.344 alumnes de la capital catalana.

Queixes de pares a Sant Andreu i Sant Martí

Del total d’adjudicacions de places per a P-3, un 4% s’han hagut de realitzar d’ofici (513) per part del consorci per a aquelles famílies que no havien obtingut plaça en cap dels centres sol·licitats en el full d’inscripció. Aquestes 513 adjudicacions d’ofici suposen un descens en relació amb l’any passat, quan van ser 634 les que es van assignar d’aquesta manera.

En alguns districtes com els de Sant Andreu i Sant Martí, associacions de veïns i de pares i mares d’escoles han denunciat la política de l’Administració a l’hora d’orientar els pares dels nens que s’havien quedat sense plaça als centres sol·licitats, al considerar que s’ha optat per crear “escoles a la carta” responent a determinades pressions de famílies.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: