Hereu eludeix explicar el succés del cap de la Urbana

Juliol 8, 2008

L’alcalde al.lega que Vilaró demana intimitat i l’oposició reclama que en reveli les causes
Saura diu que no s’investigarà l’incident al no haver-hi “irregularitats”

Albert Ollés / Mayka Navarro (El Periódico)

La decisió de l’Ajuntament de Barcelona d’ocultar primer i no aclarir després l’accident que manté a l’uci el cap de la Guàrdia Urbana, Xavier Vilaró, amenaça de convertir-se en una bola de neu de conseqüències imprevisibles. Vilaró va patir el 30 de juny a la matinada l’impacte d’una pilota de goma llançada pels Mossos d’Esquadra, tal com va avançar EL PERIÓDICO dissabte passat, durant els altercats que van protagonitzar un grup de vàndals després de la victòria de la selecció espanyola de futbol a l’Eurocopa. Com a conseqüència d’això, dimecres li van haver d’extirpar la melsa, encara que a hores d’ara –una setmana després de l’accident– l’ajuntament segueix sense oferir una versió oficial dels fets.

El mateix alcalde, Jordi Hereu, es va negar ahir a informar sobre les causes de l’incident, al.legant que Vilaró, que en el moment del succés estava de servei i anava de paisà, ha demanat que es preservi la seva intimitat. Hereu va respondre amb evasives a les preguntes dels periodistes, com la que va utilitzar quan se’l va qüestionar sobre l’origen de l’impacte que va rebre l’intendent major a l’abdomen. “Ni nego ni confirmo que fos una pilota de goma”, va dir. Una actitud que obre la porta a l’especulació i que va atiar el foc de les crítiques expressades ja diumenge passat pels grups de l’oposició i la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB).

CONVOCATÒRIA URGENT
CiU va reclamar la convocatòria urgent d’una sessió extraordinària de la comissió municipal de Seguretat i Mobilitat perquè s’informi de l’incident. Alberto Fernández Díaz (PP) va qualificar la situació d'”inadmissible” i va demanar que no es converteixi “l’hermetisme en sospita”, en referència a la hipòtesi que l’ajuntament estigui defensant amb el seu silenci els Mossos.

El conseller d’Interior, Joan Saura, va aclarir que sobre aquest cas no s’ha obert ni s’obrirà una investigació interna perquè no hi ha hagut “cap irregularitat”. Unes declaracions que va fer al costat de Jordi Hereu al sortir de la reunió que van celebrar ahir la Generalitat i l’ajuntament per revisar el desenvolupament del tram autonòmic de la Carta Municipal.

L’alcalde va demanar més temps perquè sigui l’afectat el que ofereixi la seva versió personal dels fets. Vilaró està ingressat a l’uci de l’Hospital del Mar, on, segons Hereu, evoluciona “favorablement, de manera lenta”. “Segueix estable hemodinàmicament i està conscient”. Tot i això, en les últimes hores se li han prohibit les visites”, va assegurar.

Hereu va defensar la presència de Vilaró enmig dels disturbis de la final de l’Eurocopa a l’assegurar que estava “al peu del canó”, com fa en altres ocasions, supervisant les actuacions dels agents en els operatius planificats entre els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: