Fer endreça als camps de la Marina

Juliol 8, 2008

Diverses instal·lacions esportives s’adequaran després d’anys de reivindicacions

F. Espiga (El Punt)

La demanda d’unes instal·lacions esportives municipals dignes com a element de cohesió social en un entorn castigat ha estat un puntal de les reivindicació de les entitats veïnals de la Marina. Una reivindicació constant i reiterada que ara sembla que es concretarà amb un seguit de realitats tangibles. Com? En els propers mesos el districte de Sants-Montjuïc posarà en marxa un seguit de reformes, alguna d’una certa magnitud, que afectaran els camps de futbol de la Bàscula, Polvoritense i Eduard Aunòs.

N’hi ha algun que presenta un estat feridor. Al camp del Polvoritense, per exemple, els vestidors estan tan castigats que els jugadors s’han de canviar en barracons. En d’altres, com ara els d’Ibèria i Eduard Aunòs, els veïns ni s’atreveixen a enumerar les deficiències. Una situació, per tant, que no és nova i que les diverses associacions de la zona fa temps que denuncien. Per ells, l’esport és una qüestió cabdal. Consideren que és un factor per donar vitalitat a un barri molt estigmatitzat per la droga. Però per donar forma als projectes que tenen al cap, calen instal·lacions com cal. «Ens agradaria crear una estructura esportiva comuna, que permetés optimitzar els recursos i dinamitzar el barri», comenta Javier Cañete, de l’Associació de Veïns Voluntaris de la Marina.

Cal, doncs, un rentat de cara a les instal·lacions, que ja comença a concretar-se. En una reunió celebrada la setmana passada, el districte de Sants-Montjuïc va confirmar als clubs de la zona que a finals de setembre s’enllestirà la primera fase de les obres de reforma a la Bàscula, on, entre d’altres, s’ha millorat el camp de futbol, els vestidors i la il·luminació. També s’ha adequat l’equipament cultural que hi ha a la instal·lació. Tot plegat ha comportat una inversió d’1.300.000 euros. Quan s’acabin aquestes obres, començaran les de la segona fase, que preveuen posar gespa artificial al camp de futbol 7, i remodelar els de futbol, vestidors i l’enllumenat, entre d’altres. A banda també es preveu refer els vestidors i els tancaments del camp d’Ibèria, actuació que tindrà un cost d’uns 120.000 euros. Mentre durin les tasques, els clubs que juguen en aquesta instal·lació es traslladaran a la Bàscula. Finalment, el districte també ha confirmat que, al llarg d’aquest any, es durà a terme una millora de la tanca del camp d’Eduard Aunòs. Tot plegat, doncs, ha despertat expectatives entre els veïns, que es mantenen cautelosos. «Estem a l’expectativa i esperem que les inversions es compleixin per anar redreçant el rumb» conclou Cañete.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: