El consorci entre Educació i BCN triplica el pressupost

Juliol 8, 2008

L’ajuntament i la Generalitat pacten unes regles de col.laboració

Albert Ollés (El Periódico)

Després de més de dues dècades de guerra oberta, a la plaça de Sant Jaume es viuen ara temps de consorcis. La reconciliació política entre la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona, units per un mateix (o gairebé) govern tricolor, es comença a plasmar en resultats concrets.

El més visible, l’augment de capacitat gestora dels quatre consorcis creats entre les dues administracions, un dels quals, el d’Educació, triplicarà aquest any el seu pressupost. Es tracta d’una mostra del pes específic creixent d’aquests òrgans (els altres tres són els de Vivenda, Salut i Serveis Socials) que, segons va explicar el conseller d’Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura, han passat de ser “acords tous a instruments potents”.

Saura va revisar ahir juntament amb l’alcalde, Jordi Hereu, el funcionament dels consorcis i la resta de punts previstos en el desenvolupament del tram autonòmic de la Carta Municipal de Barcelona, que atorga a la ciutat un règim especial per la seva condició de capital de Catalunya. Per si tornen temps passats, i també davant el perill que comporta sempre el foc amic, tots dos van pactar la creació d’un reglament que regularitzi les relacions entre les dues institucions.

“Estem davant una situació històrica i inèdita en què la Generalitat presta serveis als barcelonins, que influeixen en la gestió de la seva vida quotidiana, a través de consorcis firmats amb l’ajuntament”, va dir Hereu. “En els últims mesos hem avançat molt i ja estem en la fase de transferència de personal i altres recursos”, va afegir.

FIDELITAT

A canvi, l’alcalde va oferir fidelitat institucional (i de partit), fins al punt de supeditar la negociació entre el Govern central i la Generalitat sobre el finançament autonòmic a la de Barcelona. “No interferirem en aquestes negociacions, ja que debilitaríem la posició de la Generalitat, a la qual donem el nostre suport absolut. Posteriorment, serà el moment de parlar de la millora concreta del finançament dels ajuntaments”, va afirmar Hereu.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: