Queixes per una onada de talls de llum al carrer de Provença

Juliol 3, 2008

Oficines i veïns pateixen talls de llum gairebé diaris des de fa dues setmanes

Patrícia Castán (El Periódico)

Quan només falten uns dies per l’aniversari de l’apagada que va deixar Barcelona a les fosques i va mantenir en la tenebra alguns barris durant dies, l’ombra dels talls de subministrament torna a planar sobre alguns abonats. Al carrer de Provença, entre Pau Claris i Roger de Llúria, quatre blocs pateixen apagades de fins i tot hores des del 20 de juny. Els afectats, entre els quals hi ha oficines, botigues i particulars, reclamen mesures urgents, mentre Endesa intenta descobrir l’origen de les incidències.

Els clients sense subministrament s’estan mobilitzant per enviar un comunicat a la Generalitat i fins i tot es plantegen posar una demanda pels perjudicis que estan patint. Encara que Endesa assegura que es tracta de només dues finques i de 17 abonats, els afectats insisteixen que són almenys quatre edificis i molts més els perjudicats, entre els quals hi ha empreses i clients d’un centre mèdic.

MOLÈSTIES

Des de fa dues setmanes, és freqüent passar pel carrer de Provença i trobar grups de treballadors plantificats al carrer, a l’espera de notícies per part dels operaris de la companyia elèctrica. La indignació s’ha apoderat dels afectats els últims dies, ja que no troben solució a les incidències, després d’haver canviat un fusible. “Altres estius ja hi ha hagut talls, però ara són gairebé cada dia”, va assenyalar dimarts un empleat d’una oficina, que feia hores que no podia treballar. Aquell dia es van registrar diversos talls, alguns d’unes quantes hores.

Ahir, el malson va seguir amb tres talls que van deixar gairebé sense activitat els despatxos i negocis de la zona. A Fàbrega i Associats Advocats i Consultors, l’activitat es va paralitzar, amb els treballadros sense saber què fer i les finestres obertes de bat a bat per combatre la falta d’aire condicionat.
Però entre els grans perjudicats hi destaca el centre de radiologia i ecografies Provenza, que ha hagut d’anul.lar centenars de consultes aquests dies. En la jornada d’ahir van fer menys de la meitat de les aproximadament 80 cites diàries que tenen, amb greus molèsties per a pacients d’edat avançada, que hi van en dejú i esperen a veure si es reprèn el subministrament, o bé pateixen el tall d’energia en plena prova.

Endesa investiga l’origen de les avaries i ja ha descartat que sigui degut a problemes del transformador. Ahir, diversos equips inspeccionaven els 1.000 metres de línia que afecta la zona, a la recerca d’anomalies. El següent pas serà examinar la instal.lació individual dels afectats, per buscar problemes o sobrecàrregues. La companyia està analitzant les puntes de consum per veure si hi ha un excés de demanda.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: