El Consell Social demana més cohesió per afrontar la crisi

Juliol 3, 2008

L’ens assessor reclama novament innovació, educació i infraestructures

R. C. (El Periódico)

La novetat és ara la crisi, perquè els problemes de fons de Barcelona són els mateixos dels últims anys de bonança econòmica: els dèficits de l’educació, la falta de més innovació econòmica i les carències de les infraestructures. El Consell Econòmic i Social de Barcelona (CESB) alerta en el seu últim informe del 2007, presentat ahir, sobre aquestes assignatures pendents, les mateixes que també destacava en els seus treballs del 2005 o del 2006. Davant un futur incert, l’ens assessor municipal que presideix Rosa Virós adverteix que un objectiu bàsic ha de ser “la cohesió social per evitar qualsevol risc de segregació”.

La capital catalana, segons aquest estudi, compta amb “elements sòlids” per afrontar una reducció del creixement, perquè té una estructura productiva diversificada en què la construcció suposa únicament el 6% de l’ocupació. No obstant, els agents socials que formen el CESB (sindicats, patronals i altres organismes socioeconòmics) reclamen una atenció especial per al 17% de la població que ja és d’origen estranger, per reduir el fracàs escolar de forma eficaç i a llarg termini i per combatre la molt elevada temporalitat existent en l’ocupació, és a dir, el 83% dels contractes formalitzats l’any passat a Barcelona.

EMANCIPACIÓ DIFÍCIL

Altres aspectes preocupants que destaca l’informe són la persistència de l’envelliment de la població, el 20% del total malgrat l’aportació que suposen els immigrants, i les dificultats per a l’emancipació dels joves a causa del desorbitat cost de la vivenda i de la inestabilitat laboral.

Virós va advertir que els nous problemes no es poden compensar tan sols amb polítiques de demanda o d’estímul de l’activitat econòmica, sinó que és imprescindible “mirar més enllà dels pocs anys que pugui durar una crisi cíclica” i adoptar amb decisió mesures per augmentar la productivitat i la competitivitat de la ciutat i del país. El CESB valora iniciatives com el 22@, però demana que no s’oblidi tampoc la indústria que hi ha a la ciutat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: