Protesta pel desallotjament d’una família nombrosa al Poblenou

Juliol 2, 2008

L’afectada, que ocupava una casa amb nou fills, diu que anirà a un altre pis buit
Diverses entitats demanen que es blindi el nucli del barri de la pressió immobiliària

David Placer (El Periódico)

Un grup d’okupes i joves del barri del Poblenou es van manifestar ahir al carrer de Sant Francesc pel desallotjament d’una dona amb nou fills que ocupava una casa des de feia més de 10 anys. Els joves es van queixar que l’ajuntament no ha ofert cap vivenda a la família, l’última a abandonar una zona pròxima a la Rambla i a la platja on s’enderroquen cases petites per aixecar grans blocs de pisos d’alt nivell.

Els serveis socials de l’ajuntament van proposar a Agustina de los Ángeles, de 37 anys, dormir en un hostal de forma provisional, una oferta que va rebutjar ahir al matí, però que va acabar acceptant a la tarda per falta d’alternatives. La dona va dir ahir que buscarà un pis buit per a ella i els seus nou fills, set dels quals són menors.

L’afectada, que no té feina, es dedica a la recollida de ferralla, una activitat amb què manté la família. “He demanat diverses vegades un pis protegit, però no he pogut tenir-lo mai. Abans dormia en naus i camions. Ara m’han donat uns diners, però amb això no puc anar a un altre lloc”, va dir Agustina, que va retirar ahir les seves pertinences del número 28 del carrer de Sant Francesc.

AJUDA MUNICIPAL
L’ajuntament va explicar que, al no tenir feina, la dona no compleix els requisits per a un pis social. Tot i així, per ajudar-la amb la mudança, li han entregat 5.800 euros. La dona també va denunciar que durant els enderrocaments de les cases adjacents, les empreses no van prendre mesures per evitar desperfectes a casa seva.

L’ajuntament va firmar amb les promotores un conveni amb el qual es comprometia a executar la tasca més conflictiva: els desallotjaments.

Durant les protestes per la construcció de pisos de luxe a la zona, una de les manifestants va ser identificada per la policia per gravar els agents. Un altre jove va haver d’entregar les fotos emmagatzemades en una càmera. La policia temia la seva difusió en mitjans afins als okupes.
Diverses entitats han demanat a l’ajuntament que protegeixi el nucli històric del Poblenou, una mesura que va ser acceptada pels responsables municipals per evitar pèrdues més grans del patrimoni arquitectònic. La mesura arribarà quan s’han executat o es planifiquen executar 23 enderrocaments, segons l’associació de veïns del Poblenou.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: