Les millores de l’intercanviador de la Diagonal i l’estació de Fontana marquen un estiu d’obres a Barcelona

Juliol 2, 2008

Aquest mes començarà el desmuntatge del tambor de Glòries i, a l’agost, durant les festes de Gràcia, es pararà la reforma de Lesseps

(El Périódico)

El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Francesc Narváez, ha anunciat que “aquest és un estiu de moltes obres” i “molt atomitzades” a la ciutat, entre les quals ha destacat les que afecten el passeig de Gràcia i l’estació de metro de Fontana.

Narváez i el secretari de Mobilitat del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, Manel Nadal, han presentat a la premsa el programa d’obres previstes per a l’estiu.

Les obres més complicades sobre l’espai públic són les de passeig de Gràcia –millora de l’intercanviador de Diagonal i de l’estació de la L-3 de metro– i la de les escales mecàniques de l’estació de metro de Fontana (L-3), que es procurarà que no afectin les festes del barri de Gràcia, a l’agost.

Substitució d’escales mecàniques

A Fontana es faran al juliol dues actuacions. Una és la reparació de vies, que obligarà a tallar el trànsit de metros de la L-3 els caps de setmana 12-13 i 19-20 i habilitar un servei de llançadores. L’altra és la substitució de quatre escales mecàniques entre el 5 i el 27 de juliol. Per posar les escales, del 12 al 18 de juliol, s’ocuparà el carril bus de Gran de Gràcia davant l’estació, mantenint un carril de circulació.

Per no afectar les festes de Gràcia, durant la celebració es pararan les obres d’urbanització de la plaça de Lesseps, per oferir als que hi vagin l'”absoluta possibilitat de moure’s per la plaça durant les festes”, ha assegurat Narváez.

Per les repercussions en la mobilitat estiuenca, destaquen les obres d’accessibilitat a l’estació de Passeig de Gràcia (L-3) i els treballs per a la millora de l’intercanviador de Diagonal de les línies 3 i 5 que impliquen diverses actuacions i afectacions, tant al servei de metro com a la circulació de vehicles.

Carril tallat al passeig de Gràcia

Pel que fa al trànsit rodat, les actuacions en el metro obligaran, entre altres coses, a tallar el lateral Llobregat de passeig de Gràcia entre Aragó i Consell de Cent, davant de la Casa Batlló, durant quatre mesos a partir de finals de juliol.

Per un altre costat, per instal•lar la rampa mòbil de l’intercanviador de Diagonal es pararà la circulació de trens de la línia 5 entre les estacions d’Hospital Clínic i Sagrada Família deu dies, previsiblement entre l’1 i el 10 d’agost, i el servei es cobrirà amb autobusos llançadora.

Narváez ha informat també que al juliol començarà el desmuntatge del tambor de la plaça de les Glòries. El regidor ha destacat que amb l’eliminació de talussos i rampes d’accés interiors, façanes i la cimentació de l’aparcament comença “la gran transformació de la plaça de les Glòries” i ha assegurat que “la feina està molt ben programada” per minimitzar els problemes de trànsit i soroll.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: