Concerts que desconcerten

Juliol 2, 2008

La programació de dos concerts a la rambla del Raval durant les festes del barri no agrada als veïns

Rosa Díaz (El Punt)

La rambla del Raval no està per gaires concerts. Els veïns d’aquest passeig ja han tingut prou sarau fa poques setmanes amb la celebració del Sònar, el brogit del qual s’escampa amb pels carrers de la rodalia. La programació de dues nits de concert a la rambla del Raval per les festes del barri ha posat en alerta la Plataforma Rambla del Raval, que no ha dubtat a exclamar-se per la previsible sobredosi de gatzara que hi haurà. El districte, que és el que coordina la celebració d’actes a la via pública i que va prometre menys concerts en aquest carrer, diu que s’hi han programat dos concerts per culpa d’unes obres.

Tot i que el programa de les festes del Raval encara és a la impremta, als veïns de la rambla del Raval ja els ha arribat que els espera una sessió doble de xivarri nocturn. Les festes comencen el dijous dia 10. Per al divendres 11 s’ha programat la Festa Concert Jove, que comença a les sis de la tarda i s’hi preveu l’actuació de grups musicals de joves del Raval. Per dissabte hi ha programat un concert que ha de començar a les set de la tarda i que es preveu que s’allargui fins a les dues de la matinada.

Per la plataforma de veïns de la rambla del Raval això és un autèntic abús, sobretot perquè l’Ajuntament els havia promès que mentre duressin les obres de l’Illa del Raval, que ja fa uns quants anys que estan en marxa, la programació de concerts i activitats amb megafonia forta serien menys freqüents, ja que a la rambla del Raval suporten diàriament molt de soroll per causa de les obres. L’any passat, de fet, els veïns fins i tot van felicitar el consistori perquè havien passat un estiu tranquil.

Aquest any, però, els veïns les veuen a venir. Una portaveu de la plataforma ha explicat que amb l’arribada de la calor, aquest any, han començat espontàniament les festes nocturnes amb bongos i venedors de llaunes al carrer. «Aquest any no hi ha les patrulles de la Guàrdia Urbana que l’any passat vigilaven cada nit», explica. I alerta que afegir una ració doble de concerts a aquest estat de tensió ja existent farà vessar el got. Per acabar-ho d’adobar, els veïns troben a faltar el diàleg que abans mantenien amb el districte: «La regidora diu que és inviable reunir-se amb tots els grups i totes les plataformes que hi ha al districte, i per això no ens vol rebre», comenta.

El districte de Ciutat Vella, que, efectivament, és l’organisme que dóna els permisos perquè es puguin muntar festes al carrer, i que d’alguna manera arbitra en aquesta mena de qüestions malgrat que les festes les organitzin les entitats del barri, ha confirmat que hi ha dos concerts consecutius programats a la rambla del Raval. Però ha advertit que aquest any això és així excepcionalment, perquè una d’aquestes activitats s’havia fet altres anys a la plaça Coromines o al carrer Valldonzella, i aquests dos indrets aquest any estan en obres i no s’hi poden fer. L’única opció perquè es puguin celebrar aquests dos concerts, doncs, ha estat la rambla del Raval.

Obres que es van acabant
La plataforma de veïns de la rambla del Raval ha emès un comunicat en el qual recorda que les molèsties al seu carrer no són només nocturnes i relacionades amb l’activitat d’oci, més intensa a l’estiu. A la rambla del Raval ja fa anys que hi ha soroll afegit també durant el dia, a causa de la intensitat de les obres d’urbanització de l’Illa del Raval. Actualment els edificis en obres són l’hotel Barceló Raval, amb un edifici amb planta el·líptica que imita la forma de les dues rotondes que hi ha al capdamunt i al final del passeig. Les obres de l’hotel estan a punt d’acabar-se, i es preveu que s’obri al setembre. També està en obres l’edifici d’oficines que ocuparan els sindicats. I la Filmoteca de Catalunya. Els blocs de pisos cooperatius i de promoció pública ja s’han enllestit, i fa poc han obert un gran supermercat de la firma Caprabo als baixos d’un d’aquests blocs d’habitatges.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: