CARACTERÍSTIQUES DE LES PLATGES DE BARCELONA QUAN ARRIBA LA CALOR

Juny 30, 2008

(Editorial)

Quan pugen les temperatures, les platges del litoral barceloní tenen almenys tres punts en comú: estan brutes, estan plenes, i són totes elles cosmopolites i integradores. A les platges de Barcelona no s’hi pot anar a buscar tranquil·litat, s’hi pot anar a buscar i amb sort trobar un tros de sorra on plantar la tovallola. L’hàbitat observable és una miscel·lània de persones, quasi totes turistes, de diferents races i colors que, com que no poden refrescar-se al mar perquè sembla una escudella barrejada de plàstics, bromera sospitosa i brutor diversa, s’arreceren amuntegades a les seves tovalloles. El resultat és que de la teva tovallola estant el més fàcil és acabar intervenint en les converses dels altres grups, ni que sigui per error, i si no n’entens l’idioma segurament al final ja sabràs defensar-t’hi en els tòpics generals. A les platges de Barcelona la deshidratació és un problema, i més si les dutxes no funcionen, com sovint passa. És per això que amb una constància matemàtica hi ha venedors i venedores que ofereixen aigua, refrescs, cervesa, sangria, fruita talladeta, empanades, dolços i tot el que puguis necessitar per tal de no exposar els peus a la roentor de la sorra i al perill de tallar-te amb un vidre o amb una llauna. I l’oferta ambulant va fins a límits insospitats: fins i tot pots aconseguir vestits, rellotges, massatges, hatchís i marihuana.

Com en tota conglomeració humana, hi ha membres que volen destacar, i en el cas de les platges de Barcelona aquests membres són els lladres que s’aprofiten de l’ambient integrador i de comuna hippie i van robant moneders i mòbils. Les víctimes d’aquests robatoris, després d’exasperar-se i maleir la ciutat, en cap cas troben l’ajuda dels mossos o de la guàrdia urbana, perquè a les platges de Barcelona no hi ha vigilància, i si hi és, no es veu ni es troba. Això també genera integració, perquè quan t’han robat agraeixes dels companys de les tovalloles del costat una mica de companyonia i comprensió.

Sense menystenir l’originalitat de l’ambient que es genera, tan costaria tenir unes platges una mica agradables? La sorra s’hauria de netejar d’una altra manera, s’hauria de garantir que l’aigua fos més salubre i sense objectes flotants, hauria d’haver control de la venda ambulant i control dels qui llencen les deixalles a la sorra, que per això es va aprovar una ordenança de civisme, i també hi hauria d’haver vigilància per prevenir robatoris. Per evitar l’apilotament de tovalloles i de cossos, la zona de sorra podria ser més gran, però com que això és difícil potser s’ha decidit deixar les platges a la mà de Déu, brutes i descontrolades, i d’aquesta manera la gent de la ciutat deixarà d’anar-hi i els pobres turistes sense coneixement trobaran lloc. I si els roben no passa res, ja saben al que s’exposen venint a Barcelona. I els que vivim aquí ens quedem sense platja quan arriba la calor. Ja se sap, així funciona aquesta ciutat.

Anuncis

Una resposta to “CARACTERÍSTIQUES DE LES PLATGES DE BARCELONA QUAN ARRIBA LA CALOR

  1. Mª Angeles Says:

    Precisament per això dels vidres i dels lladres i de que és cutre cutre se va a Gavà o al Garraf, millor, però si no hi hagués clients dels lateros no hi hauria lateros, i si no hi hagués gent que llencés les coses fora de les papereres, no hi hauria vidres ni trossos de maó.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: