Veïns i venedors denuncien el mal estat d’un accés al mercat de Sants on ja hi ha hagut diversos accidents

Juny 28, 2008

Una víctima que es va trencar el colze en caure-hi presentarà una denúncia

F. Espiga (El Punt)

Ja no és només una qüestió estètica o de funcionalitat. El mal estat d’algunes parts del mercat de Sants, concretament d’un accés del carrer Daoiz i Velarde, està provocant situacions de veritable risc potencial entre clients i venedors. El punt més conflictiu és una escala que està malmesa, i que ja ha provocat en les últimes setmanes més d’un ensurt. Un dels més greus, fins ara, ha estat la caiguda d’una dona de 82 anys, que es va trencar el colze. La seva família té la intenció d’acudir als jutjats.

El mercat de Sants està pendent d’una ambiciosa remodelació integral que el convertirà en una instal·lació modèlica. Ara bé, el trasllat a una carpa provisional mentre durin les obres no està previst fins al setembre del 2009 i, mentrestant, diversos espais de l’equipament presenten un estat de degradació alarmant. És el cas de l’escala d’un dels dos accessos del carrer Daoiz i Velarde. Des de fa ja alguns mesos un dels graons està totalment trencat, una circumstància puntual que no donaria més de si sinó fos perquè ja s’hi han produït nombrosos accidents. Mercè Guillamón, venedora d’una merceria que està situada just al costat d’aquest punt, en dóna fe. «És una zona on hi ha hagut vàries caigudes i, de fet, jo sempre procuro alertar la gent que hi puja» explica. El seu, però, no és només el testimoni d’una simple espectadora. Ja ha caigut dues vegades en aquesta escala. Es dóna la circumstància que aquests accidents han anant deteriorant, encara més, aquesta part de l’accés.

Els inquilins de la zona comenten que la situació no és nova, però que tot i això per ara no s’ha pres mesures per arreglar el graó. «L’únic que han fet els responsables del mercat és serrar un ferro que sobresortia i que estava tot rovellat, però el forat hi continua estant» assegura Daniel Simon, un veí que viu just al davant de l’accés. La seva sogra, Carmen Donaire, de 82 anys, és una altra damnificada, ja que el passat 30 d’abril va patir una greu caiguda en aquesta escala. A banda de diverses contusions, es va trencar el colze esquerra. Una lesió que l’ha obligat a passar per la sala d’operacions per practicar-li una reconstrucció i que, a més del temps de baixa i recuperació, li pot arribar a deixar importants seqüeles. «Els metges ens diuen que difícilment podrà recuperar tota la mobilitat del braç», denuncia Simon. Amb tots aquests antecedents, la família de Donaire presentarà una denúncia contra el mercat per demanar responsabilitats.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: