Via Augusta, passeig o aparcament

Juny 26, 2008

Les motos aparcades i la falta de passos de vianants impossibiliten passejar per la rambla central L’Ajuntament no hi preveu cap millora

Laia Curcoll (Avui)

Pocs vianants i massa motos aparcades per ser un passeig. La Via Augusta té dos trams de rambla: de plaça Molina a Gal·la Placídia, al districte de Sarrià Sant Gervasi, i de Gal·la Placídia a la Diagonal. Aquest darrer tram marca el límit entre el districte de Gràcia i el de Sant Gervasi, i el caràcter fronterer del carrer en complica la gestió i l’adopció de mesures per afavorir els vianants.

D’una banda, els districtes asseguren que pacificar-hi l’aparcament depèn de l’Ajuntament, i, de l’altra, aquest manté que depèn dels districtes. Sigui com sigui, el resultat és una rambla “molt poc funcional i deixada”, segons alguns veïns. Asseguren que “més aviat té aspecte d’aparcament”, ja que sempre hi ha motos aparcades a banda i banda en l’espai que, teòricament, està reservat als vianants. En principi està permès que les motos aparquin en voreres de més de 4 metres d’ample, però el cas de les rambles i els passejos és diferent. A la Via Augusta, entre una cosa i l’altra, hi queda en molts casos un espai de poc més d’un metre per caminar. Fonts dels districtes de Sarrià i Gràcia han assegurat que ja s’han posat en contacte amb la Guàrdia Urbana perquè ho tingui més en compte.

Aquesta, però, no és l’única dificultat a salvar si un ciutadà camina per la Via Augusta, ja que ha de superar un altre obstacle: la manca de passos de vianants. Cap dels set trams de rambla que hi ha entre la plaça Molina i l’avinguda Diagonal estan interconnectats entre ells, de manera que el vianant no pot caminar d’una manera continuada per la rambla si no és que tira pel dret i travessa igualment. Però, a banda d’això, en més d’una ocasió la vorera central queda com un cul-de-sac, ja que en algun dels dos extrems hi falta el pas de vianants que permeti creuar la Via Augusta per anar a les voreres exteriors.

Cap millora a curt termini

Fonts del districte de Gràcia asseguren que les millores de la via depenen de la regidoria d’Urbanisme; i aquesta, al seu torn, assegura que aquest tema depèn dels districtes. D’altra banda, des de Sarrià han assegurat que “està previst” habilitar-hi un carril bici, fet que s’aprofitarà per “fer-hi millores”. La regidoria de Mobilitat, però, manté que aquest carril bici és només una possibilitat en estudi i que en cas de tirar endavant, és de suposar que es garantiria la continuïtat en els trams de rambla. Això sí: afirmen que no es durà a terme abans que acabi el mandat.

El que sí que està previst per a finals d’any és l’acabament de l’afectació per les obres dels FGC, que milloraran els accessos i les andanes de les estacions de Sant Gervasi i la plaça Molina, i que ocupen tota la vorera central del tram de la Via Augusta més proper a la plaça Molina.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: